Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul'u yapamazsın kardeşim

Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul için "Hangi para hangi fizibiliteyle yapacaksın? Yapamazsın kardeşim. İlk seçimde zaten gideceksin" dedi.

Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul'u yapamazsın kardeşim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimler ve Turizm Zirvesi’nde konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla gündeme gelen Kanal İstanbul projesine değinen Kılıçdaroğlu, “Efendim Kanal İstanbul’u yapacağız, neye göre yapacaksınız? Herkes hayır diyor bir kişi yapacağım diyor” ifadelerini kullandı. “Hangi para hangi fizibiliteyle yapacaksın? Yapamazsın kardeşim” diyen Kılıçdaroğlu, “İlk seçimde zaten gideceksin. Hiç kimse buraya para ayırmaya kalkmasın. Hiç kimse 5 kuruş para ayırmaya kalkmasın. Ayırdıkları paranın kuruşu dahi verilmeyecektir. İstanbul’a ihanete doymadılar mı? Bir tarihe kültüre rant gözüyle bakılabilir mi? Bir tarih bir kültür beton ormanına dönüştürülebilir mi? Ağaç bile bırakmadınız. Meydan bile bırakmadınız. Bir kişi her şeyi bilirim diyorsa hiçbir şey bilmiyordur.” ifadelerini kullandı.

“TURİSTİN YÜZDE 90’I CHP’Lİ BELEDİYELERE GELİYOR”

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Acil eylem planının yerel yönetimlerle ilgili planı var. Yerel yönetimlerin mali yapısı güçlendirilecek. 2003’te planlanmış, şimdi 2019… Bu acil eylem planıdır. Yapıldı mı yapılmadı. Hiç yapılmadı ama şunu ifade etmek isterim gelen turistlerin yüzde 90’ı CHP’li belediyelerin olduğu yere geliyor.

“KONAKLAMA VERGİSİ BELEDİYELERE VERİLMELİ”

Biz asla şikayet etmiyoruz, her türlü engeli aşıp bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz kendi beldemize ilçemize ilimize gelen turistleri Türkiye’den memnun olacak şekilde ayrılacak şekilde çaba göstereceğiz. Yeni konaklama vergisi getirildi. Bütün ülkelerde belediyelere verilmesi lazım ama merkez hükümete gitti. MTV’lerin de belediyelere verilmesi lazım. Bu da yapılmıyor.”