Kılıçdaroğlu: İptal kararını veren 7 YSK üyesi çete mensubudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerini iptal eden YSK üyelerinin adlarını okudu ve bu isimler için "çete mensubudur" dedi.

Kılıçdaroğlu: İptal kararını veren 7 YSK üyesi çete mensubudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında tüm gündemi YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesine ayırdı.

Kılıçdaroğlu, YSK’nın iptal kararı veren 7 üyesi için “çete mensubu” derken “Bazı YSK üyelerinin arka kapı denilen kanallar üzerinden Ak Parti’ye tavsiyelerde bulunduğunu duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Gelen talimata göre karar veren bir YSK istemiyoruz.

22 ilçede sondajla belli sandıkları alacağız ve yeniden sayacağız dediler. YSK tarihinde böyle bir şey yoktur ama yaptılar. Kendileri seçti 57 sandık, sonuç yine değişmedi. 41 bin kısıtlı var dediler. Bunların ayılması lazım dediler. Kısıtlı listeleri bizde yok. Normalde hiçbir partide olmaması gerekir. Kimse teslime dilmiş, devletin vicdanına teslime dilmiş. Birilerinden aldıkları dokümanları sayacağız dediler. Sayın dedik. Baktılar bu iş olmuyor. Ne yapacağız, efendim şimdi sandık kurullarının oluşumunda bir hata var dediler. İyi de biz sandık kurullarını oluşturmadık Ak Parti de oluşturmadı.

Bunu gerekçe göstererek verilen mazbatayı iptal ettiler. Hâkim dediğin adam verdiği kararın arkasında duran adamdır. Hâkim dediğin adam esen rüzgâra göre yön değiştirmez. Hâkim dediğin adam satılık adam değildir. Hakim dediğin kişi siyasal baskılara boyun eğen kişi değildir. Hakim dediğin kişi budur. Adaletin olmadığı bir devlet ayakta kalamaz.

İtirazların gerekçesi ne. Hani rahmetli aziz nesin olsaydı birkaç tane kitap çıkarırdı burada. CHP yapmadı bu kumpası CHP yapmadı diyor. Çok şükür bunu anlamışlar. Henüz bilmediğimiz birileri bilmediğimiz bir şeyler yaptığını biliyoruz. Bu cümleyi anladınız mı? Bilmiyorum ama o 7 hâkim anladı bunu. Bu işte bir gariplik olduğunu hissediyorum onun için itiraz ediyoruz. Nasıl olur da CHP kazanır. Ne oluyor peki oturuyorlar iptal kararını veriyorlar. YSK’nın içinde çete mensubu sözde 7 tane hakim. AK Partili yöneticiler devam ediyor. İstanbul’da bir şeyler oldu ama sandık başında oldu. Doğru bir şey olsa İstanbullu Ekrem İmamoğlu’nu seçti. Daha ne olsun. Değerli bir gazeteci var Sayın Deniz Zeyrek, Seçimleri iptal ettirmek isteyen gruptan yola çıkarak o grup arka kapı tabir edilen kapılardan lobicilikle YSK’yı yönlendirmeye çalışıyor. Bazı YSK üyelerinin o kanallar üzerinden Ak Parti’ye tavsiyelerde bulunduğunu duyuyorum’ diyor.”