Kılıçdaroğlu: İnsanların yakılması doğru değildir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında 26 yıl önce yaşanan Sivas Katliamı için konuştu: "Yüreğinde insan sevgisi olanın bir insanı yakması doğru değildir"

Kılıçdaroğlu: İnsanların yakılması doğru değildir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına Sivas Katliamı’nda ölenleri anarak başlayan Kılıçdaroğlu, “2 Temmuz’da Madımak’ta bir insanlık katliamı yaşandı. Bunu unutmak mümkün değil. Bir insanı beğenmeyebilirsiniz, düşüncesini, siyasi görüşünü beğenmeyebilirsiniz. Şeklinden, saçından giyiminden kuşamından hoşlanmayabilirsiniz. Ama bir insanı yakamazsınız, öldüremezsiniz. Yüreğinde insan sevgisi olanın bir insanı yakması doğru değildir” dedi.

Tüm sanıkların beraat etmesiyle sonuçlanan Ergenekon davasına ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, “2007’de Ümraniye’nin çatısında bulunan el bombaları ile Ergenekon ve Balyoz davası başladı. Ne oluyordu Türkiye’de? Bulunan el bombasından orduya, aydınlara, gazetecilere operasyon yapılıyordu. 12 yıllık üretilen yalan 2019’da çöktü. Tamamının yalan olduğu mahkeme ile doğrulandı. 3 bin kişi hakkınd atakip yapıldı, 588 kişi hapse atıldı, 7 kişi ifadesini vermeden öldü, 7 kişi kanser oldu, Genelkurmay Başkanı terörist diye hapse atıldı. Toplumun belleği unutmasın diye anlatıyorum bunları. 12 yıl sonra ‘Pardon’ diyoruz. 12 yılda bu ailelerin çektiklerinin hesabını kim verecek? Ali Tatar’ın, Erhan Göksel’in, Kuddisi Okkır’ın, Türkan Saylan’ın hakkını kim verecek? 82 milyon için hak, hukuk ve adalet istiyoruz. Mehmet Haberal dünyanın en önemli doktorlarından biri. Hapiste tutuldu. Tuncay Özkan 6 yıl hapiste tutuldu. Ben sık sık tekrar ederim, Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yok. Genelkurmay Başkanı’nı terörden alıyorsan vatandaşı da alır. Bütün bu süreç yaşanırken arkasında siyasi güç vardı.” ifadelerini kullandı.