Kılıçdaroğlu IMF ile görüşmeyi savundu: İlk değil, her geldiklerinde görüşürüz

Kılıçdaroğlu, "Gizli kapaklı bir görüşme değil, ilk kez de yapılmıyor. Hemen hemen her gelişlerinde yapılıyor." dedi.

Kılıçdaroğlu IMF ile görüşmeyi savundu: İlk değil, her geldiklerinde görüşürüz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, IMF ile yapılan görüşmeye yönelik eleştirilere “Gizli kapaklı bir görüşme değil, ilk kez de yapılmıyor” sözleriyle yanıt verdi.

Emekli hesap Uzmanı Tolga Yıldırım için Kadıköy Moda Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katılan Kılıçdaroğlu, daha sonra IMF konusuna ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“IMF heyeti ne zaman Türkiye’ye geliyorsa sadece bakan ve bürokratlarla değil sivil toplum örgütleri ve akademik dünya ile görüşüyor. Gizli kapaklı bir görüşme değil, ilk kez de yapılmıyor. Hemen hemen her gelişlerinde yapılıyor. Üstü kapalı bir görüşme olarak sunuluyor. Kamuoyuna yansıması IMF ile iktidar arasındaki görüşmelerin üstünün kapatılmasına yönelik. Davet eden kim? Siz davet ettiniz. STK’larla da görüşüyorlar. Yeni bir olay değil.”

“BİLİYOR Kİ HAKİMLER GEREĞİNİ YAPACAK”

Bir soru üzerine Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki tutuklama kararına da değinen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Kendisi hakim yerine geçip bunları bırakamayız diyor. Hakime böyle karar ver diyor. Hakimde de vicdan kiraya verildiği için beyefendi istedi hapiste tutalım diyor. Bunu 82 milyon yaşıyor, görüyor. Dünyaya ‘Türkiye’de adalet var’ diyoruz. Buna kim inanır? Tahliye edilmesi gerekirken hakimler devreye giriyor ve tutuklu kalıyor. Türkiye’de keyfi bir yönetimin olduğu, adaletin bir kişinin dudakları arasından çıkacak sözlere kaldığını gösteriyor. Sen kimsin? Hakim mi savcı mı? O çok iyi biliyor bunu söylediği zaman hakimlerin gereğini yapacak.”

“BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ”

Erken seçim tartışmaları konusunda da konuşan CHP lideri, “Yerel yönetimlerde özellikle Millet İttifakı önemli bir başarı elde etti. Sıra geldi ikinci etaba. Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Biz her an seçim olacakmış gibi çalışıyoruz zaten. Demokrasi, düşünce özgürlüğü, yargı bağımsızlığı gibi ortak paydamız var, bu payda çerçevesinde hep birlikte hareket ederiz. Her siyasi partinin farklı görüşleri olabilir ama belli konularda birlikte hareket ediyoruz. Bu birliğin Türkiye için yararı var.” dedi.