Kılıçdaroğlu da 'hakaret davası' kervanına katıldı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan gibi 'hakaret' davalarına başladı.

Kılıçdaroğlu da 'hakaret davası' kervanına katıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik sosyal medyada yapılan her türlü eleştiri ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ kapsamında dava konusu olurken; bu kez CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aynı yönteme başvurduğu ortaya çıktı.

Bir sosyal medya kullanıcısı avukat, konuyla ilgili iddianameden bir görsel paylaştı.

Twitter’da @avaligul isimli kullanıcının paylaşımına göre, Kılıçdaroğlu kendisine ‘gerizekalı’ diyen şahsa dönük hakaret davası açtı.

Söz konusu dava şu iddialarla paylaşıldı:

“İnanılmaz derecede öfkeliyim. Bugün solumda sanık kürsüsünde 22 yaşında bir genç, karşımda davacı taraf olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın vekili islamcı bir eleman ve hemen yanında Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı genç, seküler bir kız vardı.

Yan yana oturdular. Ben savunmamı yaptım. Sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı kız kalktı, şikayetçi olduklarını ve bu genç arkadaşın cezalandırılması gerektiğini iddia etti. Cezalandırılmasını istediği paylaşımı iddianameden direkt paylaşıyorum.

Kılıçdaroğlu, bu ülkenin rejimi değişirken, 16 nisan gecesi bir açıklama dahi yapmadığı için vatanını, memleketini seven, yaşananlardan rahatsız olan bir genç “gerizekalı herif” yazmış. Bunun hapisle cezalandırılmasını, bu gencin hayatının kaymasını istediler bugün.

Burada AKPlilerin kendisinin anasına avradına sabahtan akşama kadar sövdüğü ancak bunlara hiçbir şikayette bulunmayan Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan gecesi yaptığı rezillik nedeniyle kendisine geri zekalı diyen bir gencin hayatını kaydırmak için avukat gönderiyor, davaya katılıyor.”