Kılıçdaroğlu: Biri yiyor 80 milyon seyrediyor, bereket ki kıyamet kopmuyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının yaptığı fazladan harcamaları eleştirirken "Biri yiyiyor 82 milyon da seyrediyor. Bereket kıyamet kopmuyor." dedi.

Kılıçdaroğlu: Biri yiyor 80 milyon seyrediyor, bereket ki kıyamet kopmuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

MÜMTAZ SOYSAL’I ANDI

“Dün Mümtaz Soysal’ı kaybettik. Binlerce öğrenci yetiştirdi. Bir demokrasi, bilim abidesiydi. Parlamentoda görev yaptığı görev içerisinde özelleştirmelere karşı büyük mücadele yaptı. İşçilerin haklarını sonuna kadar savundu. 1971 darbesinden sonra komünizm propagandası yapıyor diye ağır hapis cezası verdiler. Mümtaz Soysal bütün bu acıları yaşadı ama asla yılmadı. Ülkesinin çıkarlarını emekten, bilimden, dostluktan yana kullandı. Uluslararası pek çok ödül sahibi oldu. Mümtaz Hoca gerçekten de Türk akademik dünyasının geliştirdiği mümtaz isimlerden biriydi.

“ONBİNLERCE KİŞİ ÇALIŞIRKEN…

Mustafa Kemal, her alanda üretmek ve çalışmak demektir. Biz, Gazi Mustafa Kemal’i böyle anlayacağız ve anacağız. 1923’te İzmir İktisat Kongresi’ni topladığında ülkemizde savunma sanayi yoktu. İlk yaptığı iş, Kırıkkale’de bir entegre sanayi kurmak oldu. O zamanlar on binlerce kişi çalışırken, şimdi birkaç kişi çalışıyor

TANK PALET: 5 KURUŞ DAHİ ALMADIN

“Tank Palet Fabrikası ile ilgili sorular sordum, değeri 20 milyar dolar. Sorduk, bunu 25 yıllığına BMC Grubu’na verdiler ‘İhaleyi ne zaman, nerede yaptınız?’ dedik. O fabrikanın kuruluşunda benim vergim var, babamın vergisi var. Sormak hakkım. ‘Öğrenemezsin’ diyorlar. Ya sen o fabrikada oluşan bütün sırları Katar Ordusu’na verdiniz. Niye? 20 milyar dolarlık bir fabrikayı kime peşkeş çekiyorsun arkadaş? Fabrikanın satışı söz konusu değil, yüzde 50 Katar, yüzde 50 Türk ortaklık var. Sen dürüst değilsin, samimi değilsin. Sen 25 yıllığına kiraladığın tank palet fabrikası için kaç lira aldın? 5 kuruş dahi almadın.

“DAMADI PAKETLEYECEKSİN”

Paket üzerine paket açıklıyorlar. Açıklayacağın tek paket var. Damadı paketleyeceksin o kadar…

“AZ BİLE YAPMIŞLAR”

Biri yiyiyor 82 milyon da seyrediyor. Bereket kıyamet kopmuyor. Ama bu gerçeği herkesin görmesi lazım. Saray’dakilerin keyfi yerinde. Lale Devri’ni yaşıyorlar. Hiç bir dertleri yok. Elektrik, doğalgaz, okul, minibüs taksi derdi yok. Cepler tıka basa para dolu. Üstelik Amerikan doları. Şimdi orada (Saray’ı katsediyor) çalışanların rakamlarına maaşlarına da yüzde 500 zam yapmışlar. İyi etmişler az bile yapmışlar.”