Kılıçdaroğlu: Binali Yıldırım'la niye uğraşalım?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın anayasaya aykırı adaylığına neden tepki verilmediği yönünde parti içinden yapılan eleştirilere “Yıldırım ile niye uğraşalım?" diye yanıt verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu: Binali Yıldırım'la niye uğraşalım?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın anayasaya aykırı adaylığına neden tepki verilmediği yönünde parti içinden yapılan eleştirilere “Yıldırım ile niye uğraşalım?” diye yanıt verdiği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre CHP Parti Meclisi’nde TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın istifa etmeden İstanbul adayı olması konusunda CHP’nin yeteri kadar tepki göstermediği yönünde eleştiriler yapıldı.

Kılıçdaroğlu’nun bu eleştiriler üzerine “Yıldırım ile niye uğraşalım? Yıldırım’ın bir oyu var. Hak, hukuk, adalet diye yürüdük. 20 Temmuz darbesi olduğunu unutmayalım. Demokrasi ve hukuk askıya alındı. Seçimlerde İstanbul’u, Ankara’yı kazanalım ki adaleti yeniden tesis edelim” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun ‘İyi Parti’ ile görüşmelerin çok uzadığı yönünde gelen eleştirilere de “Görüşmeler bazı ilçelerde tıkandı. Çözülmezse herkes adayını çıkaracak” yanıtını vermiş. Adaylarını geç açıkladığı yönündeki eleştirilere ise Kılıçdaroğlu“Geçen yerel seçimlerde 9 Şubat’ta adaylarımızı belirlemeye başlamıştık. Şimdi daha ilerdeyiz” açıklamasını yaptığı belirtildi.