Kılıçdaroğlu: Binali Yıldırım'ın adaylığı anayasaya aykırı ama...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın istifa etmeden AKP'nin İstanbul adayı olmasıyla ilgili "Anayasaya aykırı ama seçimi bunun üzerinden götürecek değiliz" dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu: Binali Yıldırım'ın adaylığı anayasaya aykırı ama...

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a görevinden istifa etmeden AKP’nin İstanbul adayı olması nedeniyle istifa çağrıları gelirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “konuyu uzatmama” sinyali geldi.

Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili olarak “Anayasaya aykırı ama seçimi bunun üzerinden götürecek değiliz” dediği öğrenildi.

CHP’nin dün gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında konuyla ilgili partinin izleyeceği tavır da belli oldu.

Habere göre MYK üyelerine açıklama yapan Kılıçdaroğlu,  Yıldırım’ın adaylığına ilişkin “Anayasaya aykırı olduğu doğru ama seçimi bunun üzerinden götürecek değiliz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bu elbette yanlış ve bu yanlışı söyleyeceğiz, ama buradan da seçimi götürmenin bir anlamı yok. Ekonomiyle ilgili sorunları anlatacağız. Vatandaşın sorunlarına odaklanacağız” görüşünü dile getirdi.

CHP lideri, Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmeden İstanbul adayı olmasının seçimi kaybetme kaygısı nedeniyle de olduğunu belirterek, “Seçimi kaybedeceği endişesiyle istifa etmiyor. Seçimi kaybetmekten korkuyor” dedi.