Kendini yakan işsiz vatandaşla ilgili belediyeden 'açıklama': İnceledik; evleri, dükkanları, tarlaları var...

Gaziantep'te işsizlik nedeniyle kendini yakarak hayatına veren Eyüp Dal'ın ölümüne ilişkin AKP'li belediyeden tuhaf bir açıklama geldi. Açıklamada Dal'ın ve ailesinin "mal varlığı"ndan bahsedildi.

Kendini yakan işsiz vatandaşla ilgili belediyeden 'açıklama': İnceledik; evleri, dükkanları, tarlaları var...

Gaziantep’te, Şahinbey Belediyesi’nin önünde işsizlik nedeniyle bunalıma girip üzerine benzin dökerek kendisini yakan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Eyüp Dal ile ilgili çıkan haberler üzerine Şahinbey Belediyesi bir açıklama yaptı. Şahinbey Belediyesi, açıklamasında Eyüp Dal’ın babasının mal varlığından bahsetti.

Eyüp Dal’ın belediyeye sabıka kaydının silinmesi ve iş konusunda yardımcı olunmasını istemek için geldiği öne sürülen açıklamada “Söz konusu eylemde bulunan vatandaşımızın 11 yıl cezaevinde kaldığı, 26 ay zorunlu kamu hizmetinde çalıştığı ve sabıka kaydı bulunduğuna rastlanmış olup asıl sorunun ise iş bulma kaygısından ziyade sabıka kayıtlarının silinmesi olduğu tespit edilmiştir.” denildi.

Belediyenin iş başvurusu için gelenleri İŞKUR’a yönlendirdiği belirtilen açıklamada “Aynı gün saat 12.30 sularında aynı vatandaş Belediye bahçesinde üzerine yanıcı madde dökmek suretiyle kendisini yakmış ve duruma özel güvenlikler anında müdahale etmiş, birkaç saniye içerisinde vatandaşımızı söndürmüştür. Olay yerine hemen ambulans çağırmak suretiyle vatandaşımızın hastaneye sevki sağlanmış, ancak maalesef birkaç gün sonra vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.” ifadeleri kullanılırken, daha sonrasında belediyeye bağlı sosyal yardım ekiplerinin Dal’ın ailesini hem taziye ziyareti hem de sosyal inceleme amaçlı ziyaret ettiği ifade edildi.

Yapılan “inceleme” neticesinde Eyüp Dal’ın evli olup çocuğunun olmadığı, anne babasının sağ olduğu bildirilirken  daha sonra da mal varlığından söz edildi. Açıklamada “Dal’ın anne babasının üzerine kayıtlı üç katlı evi olduğu, evlerinin üst katında kendilerinin, orta katında kiracılarının ikamet ettiği, giriş kattaki 2 dükkanda da kiracılarının olduğu, babasının 2000 ? emekli maaşı olup ayrıca üzerine kayıtlı 4 dönüm zeytin tarlalarının bulunduğu anlaşılmıştır.” denilirken belediye tarafından verilen vaatlerin gerçekleştirilmemesi nedeniyle meydana geldiği şeklindeki haberlerin asılsız olduğu savunuldu.