Kemal Türkler mezarı başında anıldı: Katillerin ipleri sermayenin elinde!

22 Temmuz 1980 günü faşistlerce katledilen DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 39'uncu yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Kemal Türkler mezarı başında anıldı: Katillerin ipleri sermayenin elinde!
HABER MERKEZİ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler, evinin önünde faşist güçlerce kurşunlanarak katledilişinin 39’uncu yıl dönümünde İstanbul’daki Topkapı Mezarlığı’nda mezarı başında anıldı.

Anma törenine Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan Türkler, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendika üyesi işçiler, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İl Örgütü, TKH Gençliği, siyasi partiler ve DİSK’li işçiler katıldı.

Kitlesel bir katılımın olduğu gözlenen anmada sık sık “Katillerin ipleri sermayenin elinde!”, “Kemal Türkler kavgamızda yaşıyor!”, “Kemal Türkler ölümsüzdür!” sloganları atıldı.

Anmada konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Sevgili genel başkanımız Kemal Türkler’in de dediği gibi, zamanın akışını hızlandırmalıyız. Her turlü bedele rağmen eşitlik, özgürlük ve emeğin hakları mücadelesinden vazgeçmediğimiz bugünlerde zamanın akışını hızlandırmalıyız.” dedi. Çerkezoğlu, “Eğer yarın kıdem tazminatımızı fona devretmek için karşımıza çıkarlarsa taktiğimiz müzakere olmayacaktır. Genel grev de dahil olmak üzere işçi sınıfının tüm mücadele yöntemleri gündemimizdedir” şeklinde konuştu.

Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan, babasını büyük bir özlem ve saygıyla andığını dile getirirken, “Bir ölüm yıldönümünü anıyor olsak da umut dolu günlerdeyiz.” dedi.

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da Türkler’in yaktığı meşalenin işçi sınıfının mücadelesinin önünü açtığını belirterek, Türkler’in mirasını onur ve gururla taşıyıp gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini söyledi.

Anmadan bazı fotoğraflar: