‘Kemal Türkler, işçi sınıfının mücadelesinde yaşıyor!’

Türkiye Komünist Hareketi, katledilişinin 39. yılında Kemal Türkler'i anma programına katılmak üzere 22 Temmuz Pazartesi (yarın) saat 10.30'da İstanbul Topkapı Mezarlığı Suriçi Kapısı'na çağrı yaptı.

‘Kemal Türkler, işçi sınıfının mücadelesinde yaşıyor!’

22 Temmuz 1980’de faşist katiller tarafından öldürülen DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in ölüm yıldönümünde anma düzenlenecek.

Türkiye’de işçi sınıfı mücadelesinin en önemli isimlerinden biri olan Kemal Türkler, 1970’li yıllarda önce Maden-İş, devamında ise DİSK Genel Başkanlığı dönemlerinde sermaye sınıfının korkulu rüyası haline gelmişti. Türkler aynı zamanda 1961 yılında Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluşuna önderlik eden işçilerden biriydi.

Bu yılki anma programı için DİSK’ten yapılan çağrıda, “Konfederasyonumuzun kurucusu ve ilk Genel Başkanı, T.Maden-İş Genel Başkanı, Türkiye işçi sınıfının unutulmaz önderlerinden KEMAL TÜRKLER, katledilişinin 39. yılında, 22 Temmuz 2019, Pazartesi günü (yarın), saat 11.00’da, Topkapı’daki mezarı başında düzenlenecek bir tören ile anılacaktır.” denildi.

KEMAL TÜRKLER, İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİNDE YAŞIYOR!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) de Kemal Türkler anma programı için yaptığı çağrıda “Kemal Türkler, işçi sınıfının mücadelesinde yaşıyor!” ifadelerini kullandı.

TKH Genel Merkezi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Kemal Türkler, işçi sınıfının mücadelesinde yaşıyor!

Türkiye işçi sınıfı tarihinin önemli öncülerinden olan ve 22 Temmuz 1980 günü faşist katillerce katledilen DİSK Kurucu Genel Başkanı ve Maden-İş Genel Başkanı Kemal Türkler’i ölümünün 39.yılında saygıyla anıyoruz.

Türkiye işçi sınıfının mücadelesini şiddet yoluyla bastırmak için faşistler tarafından katledilen Kemal Türkler cinayeti, 12 Eylül faşist cuntası öncesinde işçi sınıfı hareketine verilmiş büyük bir gözdağıydı.

Bugün işçi sınıfı, sermayenin ve AKP iktidarının büyük bir saldırısı altındadır.  39 yıl boyunca Kemal Türkler’in katillerini koruyan sermaye iktidarları, bugün de emek düşmanlığına devam ediyor.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, tüm bunlara karşı işçi sınıfı mücadelesinin sürdürücüsü olarak Kemal Türkler’in bıraktığı mirasa sahip çıkmaya devam edecek ve bu mücadeleyi büyütecektir.

Anma Programı:

Tarih: 22 Temmuz 2019 Pazartesi

Yer: İstanbul Topkapı Mezarlığı Suriçi Kapısı

Buluşma saati: 10:30

Türkiye Komünist Hareketi

Genel Merkez”