Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıda tüyleri diken diken eden sözler

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı Türkiye’yi ayağa kaldırdı. O saldırı sırasında çekilen görüntülerde 'Yakın o evi' sözleri tüyleri diken diken ederken büyük tepkiye neden oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıda tüyleri diken diken eden sözler

Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan provokatörler, daha sonra da yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırdı.

Jandarma, korumalar ve polis Kılıçdaroğlu’nun etrafını sararak saldırıyı önlemeye çalıştı. Polis, saldırı sonrası, Kılıçdaroğlu’nu çevredeki bir eve götürdü. Saldırgan grup evin etrafını sararken görüntülerde bir kadının “Yakın o evi yakın. Yaksınlar o evi” diye bağırdığı duyuldu.

Büyük tepki çeken bu sözler gündeme oturdu. Kadının kimliği henüz belirlenemezken, sarf edilen sözlerin Sivas Madımak katliamını hatırlatması büyük tepki çekti.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının üzerine kadının kimliğinin belirlenmesi için ardı ardına çağrılar yapıldı.

İşte o anlar:

Görüntüleri paylaşan gazeteci Sevilay Yılmaz, provokatörlerin derhal gözaltına alınması gerektiğini yazdı. Yılmaz, twitter hesabından şöyle dedi “Resmen #madımak ın yeni sürümü oldu. Allah korudu ama korumasa ne olurdu deyip, başta; “Yakın o evi!” diye bağıran o alçak kadının ve insanlara Kemal Kılıçdaroğlu’nu linç ettirmek isteyen provokatörlerin derhal gözaltına alınması ve hakettiği biçimde hesap sorulması lazım!”