'Kefenci' din öğretmeninden 'topunuz gelin' yanıtı!

Dersinde öğrencilere "ahiret hayatı" öğretme iddiasıyla kefene sarıp "öbür dünya"ya gönderen din kültürü öğretmeni Bekir Çete, gelen tepkilere "Topunuz da gelseniz bana vız" diyerek yanıt verdi.

'Kefenci' din öğretmeninden 'topunuz gelin' yanıtı!

Balıkesir’de bulunan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni Bekir Çete’nin derse bir imam getirdiği ve ‘’Ahiret Hayatı ve Ölüye Hizmet’’i anlatma amacıyla öğrencileri kefene sardığı ortaya çıkmıştı. İHH’nın ildeki temsilcisi olan öğretmenin konuyu “uygulamalı” olarak anlatmak için öğrencileri bir de mezarlığa götürdüğü öğrenilmişti.

Zorunlu din dersi dayatmasında yaşanan bu skandalın büyük tepki çekmesi üzerine Balıkesir Valiliği, öğretmen Çete hakkında inceleme başlattı.

Öte yandan görevden alınması talep edilen Çete ise sosyal medyadan kendisine gelen tepkilere karşı oldukça tanıdık ifadelerle yanıt verdi.

Facebook hesabından yaptığı açıklamasında “Din ve ahlak düşmanlarına sesleniyorum. Topunuz gelseniz bana vız” diyen Çete, derslerinde “bildiği doğrultuda dinini, örf ve adetlerini anlatmaya” devam edeceğini söyledi.