KDHC, Güney Kore ve ABD'nin tatbikatına tepki gösterdi

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti yönetimi, ABD ve Güney Kore'nin Kore Yarımadası'nda düzenlediği ortak askeri tatbikata tepki gösterdi.

KDHC, Güney Kore ve ABD'nin tatbikatına tepki gösterdi

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti yönetimi, ABD ve Güney Kore’nin Kore Yarımadası’nda düzenlediği ortak askeri tatbikata tepki gösterdi.

ABD, ay başında Güney Kore ile her yıl bahar aylarında Kore Yarımadası’nda düzenledikleri “Kilit Kararlılık” ve “Yavru Kartal” tatbikatlarını sonlandırma kararı aldığını açıklamıştı.

Pyongyang yönetimi, Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA’da yayımlanan açıklamada bu tatbikatın “Kilit Kararlılık” tatbikatlarının devamı olduğu vurgulandı. Ayrıca KCNA’dan yapılan açıklamada tatbikat hakkında Güney Kore’li makamların “Devam eden tatbikatın, ‘Kuzey’in her yönden güneyi işgali’nin bilgisayar destekli simülasyonu yoluyla savaş operasyon planını incelemeyi ve bir savaşta savaşma yeteneklerini arttırmayı hedeflediklerini söylediler.” ifadesini kullandı.

KDHC yönetiminin sert ifadelerinin geçtiği açıklamada “Güney Kore askeri makamlarının ve ABD’nin kötü niyetli hareketleri KDHC-ABD görüşmelerinin vardığı noktanın olumsuz bir ihlalidir. Düşmanlık ve gerilimlerin kaldırılmasının taahhüt edildiği KDHC-ABD ortak bildirimi, kuzey ve güney bildirileri ve Kore Yarımadası’nda barış ve istikrar için tüm Korelilerin ve uluslararası toplumun istek ve isteklerine açık bir meydan okumadır.” ifadesi kullandıldı.