KDHC: Çoklu roketatar denemeleri başarılı oldu

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Haber Ajansı KCNA, ordunun test ettiği büyük çaplı çoklu ateşleyiciye sahip roketatarların başarılı olduğunu duyurdu.

KDHC: Çoklu roketatar denemeleri başarılı oldu

KCNA’dan yapılan açıklamada ağustos ve eylül aylarında ilk denemeleri gerçekleştirilen “süper büyük çoklu roketatarların” gelişiminde Pyongyang yönetiminin ivme kaydettiği ve bu gelişme sonucu KDHC Devlet Başkanı Kim Jong Un’un söz konusu silahları tasarlayan mühendisleri tebrik ettiği belirtildi.

KCNA ayrıca söz konusu roketatarın ‘sürekli ateşleme yapabilen’ bir sisteme sahip olduğunu ve ansızın yapılan bir düşman saldırısını kolaylıkla engelleyebileceğini kaydetti.

Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışmanı Chung Eui-Yong söz konusu roketatarların büyük bir tehdit olmadığını belirterek, “Biz de bazı füzeleri test ediyoruz. Kuzey Kore’den aşağı kalır bir yanı yok. Ülkemizin füze savunma sistemleri kesinlikle Kuzey Kore’den çok daha gelişmiş” diye konuştu.

Washingon ile Pyongyang yönetimi, 5 Ekim tarihinde İsveç’te yaptığı nükleer silahların azaltılması konulu görüşmelerinde anlaşma sağlayamamıştı.

Doğu Denizi’ne sıkça füze ateşleyen Kuzey Kore, bu yıl içinde 11 defa füze denemesi gerçekleştirdi.