Kayyım yolsuzluklarının araştırılması hakkındaki önerge AKP-MHP oyları ile reddedildi

HDP’nin kayyım atamalarının yarattığı ''hukuksuzluk ve yolsuzluğun bütün boyutlarıyla araştırılması amacıyla'' verdiği meclis araştırma önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

Kayyım yolsuzluklarının araştırılması hakkındaki önerge AKP-MHP oyları ile reddedildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP’li belediyelere atanan kayyımların yarattığı hukuksuzluk ve oluşturduğu yolsuzluk boyutlarının araştırılması talebi ile verdiği Meclis Araştırma önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç’un verdiği Meclis Araştırma Önergesi’nin gerekçesinde şu ifadelere  yer verilmişti: “31 Mart seçimlerinden bu yana, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere HDP’li 20 Belediyeye kayyım atanmıştır. Bu atamalarla demokratik haklar askıya alınmakta, hukuk devre dışı bırakılmakta, kayyım yolsuzluklarının önü açılmakta ve sonuna kadar göz yumulmaktadır. Önceki kayyımların pratiğinden anlaşıldığı üzere, kayyım atanan belediyelerin yolsuzlukların merkezi olmaya devam edeceği görülmektedir. Tüm bu bağlamları ile kayyım atamalarının yarattığı hukuksuzluk ve yolsuzluk çarkının bütün boyutlarıyla araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep ediyoruz.”