Kayyım Erdoğan’ın 550 bin TL’lik yemek ücretini ödemiş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da katıldığı bir yemeğin 550 bin TL’lik faturasının kayyum tarafından ödendiği ortaya çıktı.

Kayyım Erdoğan’ın 550 bin TL’lik yemek ücretini ödemiş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da katıldığı bir yemeğin 550 bin TL’lik faturasının Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin önceki kayyımı tarafından ödendiği ortaya çıktı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, “El insaf” diyerek harcamaya tepki gösterdi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın görevden alınması ardından yerine kayyım olarak atanan Cumali Atilla’nın yaptığı fahiş harcamalar bitmiyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyım Mustafa Yaman’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlara yaptığı harcamalardan sonra bu kez DBB’nin önceki kayyımı Cumali Atilla’nın Erdoğan’ın kente gelişiyle yaptığı yemek harcaması bir hayli yüksek.

6 BİN KİŞİYE YEMEK

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri öncesi kente 3 Haziran’da yaptığı ziyarette TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi’nde düzenlenen iftar programında, 6 bin kişiye yemek verildiği öğrenildi. DBB tarafından verilen yemeğin faturası ise kişi başı 85 lira olarak hesaplandığı ve KDV dahil 550 bin liraya mal olduğu ortaya çıktı.

MIZRAKLI: BU PARAYLA 2 BİN 754 EVDE TENCERE KAYNAR

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak, yerine kayyum atanan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, önceki kayyım Atilla’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişiyle yaptığı tek kalem harcamaya ilişkin, “El insaf, 550 bin lira” diyerek tepki gösterdi.

Mızraklı, “Siz bu parayla 2 bin 754 aileye yardım edebilirsiniz. Her aile için 200 liralık kuru gıda yardımı yapabilirsiniz. O 2 bin 754 ailenin evinde bir ay boyunca tencere kaynar. Vicdan böyle emreder” dedi.