Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç'tan istifa açıklaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Döndürülemeyecek bir borç değil. Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki'ye istifamı sunmuşum da o kabul etmemiş. Buna kargalar bile güler" dedi. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç'tan istifa açıklaması

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Osman Kavuncu Bulvarı üzerindeki Terminal Kavşağı’na yapılan katlı kavşak trafiğe açıldı. Törende konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri için dedikoduların eksik olmadığını, hem belediyenin borcu hem de sağlığı nedeniyle istifa edeceği iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Büyükkılıç şu ifadeleri kullandı:

“Bizim 2 milyar lira borcumuz yok. 1 milyar 200 milyon liralık 2035 yılına kadar yapılandırılmış bir borç söz konusu. Döndürülmeyecek bir borç değil. Bu kadar yatırım yapılmışsa, bu rakamlar doğaldır.  Rakamları kendileri uyduruyor, kendileri inanıyor, sonra bu dedikoduları paylaşıyor. Biz borcumuzu günü gününde ödüyoruz. Çok şükür sağlığımız da yerinde. Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki’ye istifamı sunmuşum da, o kabul etmemiş. Buna kargalar bile güler. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmüşüm ve ‘borcun altından kalkamıyorum istifamı istiyorum’ demişim. Sayın Cumhurbaşkanımız benim yol arkadaşım, dava arkadaşım, siyasi büyüğüm. Beni tanımayan, çalışma gayretimi, kapasitemi bilmeyen birisi değil. Dedikodulara Kayserimiz adına üzülüyorum.”