Kaynarca'da Sınıf Tavrı üyelerine müdahale girişimi

Pendik Kaynarca'da 'Alo İşçi Dayanışma Hattı' bildirilerini ulaştıran işçilerle buluşturan Sınıf Tavrı üyelerine müdahale girişiminde bulunuldu.

Kaynarca'da Sınıf Tavrı üyelerine müdahale girişimi

Sınıf Tavrı tarafından işçilerin kriz koşullarında mücadele etmesi ve dayanışma gösterebilmesi için kurulan Alo İşçi Dayanışma Hattı’nın duyuru çalışmaları, işçi havzalarında gerçekleşen bildiri dağıtımlarıyla devam ediyor.

İstanbul’un birçok bölgesinde yürüttüğü çalışmalarına devam eden ve bugün Pendik Kaynarca’da bulunan GÜRİŞ TEKSTİL ve GENÇ TEKSTİL isimli iş yerleri önünde Alo İşçi Dayanışma Hattı bildirisi dağıtımı yapan Sınıf Tavrı üyelerine, firma patronu olduğunu söyleyen kişiler tarafından önce engelleme ve tehdit, ardından saldırı girişiminde bulunuldu.

Olay yerinde patronların bir yandan Sınıf Tavrı üyelerine dönük engelleme girişimi devam ederken, diğer yandan bildiri alan işçilere de müdahale girişiminde bulunuldu. İşletme yetkililerinin işçilere dönük bildiri almamaları yönündeki tehditlerine ise birçok işçi bildirileri almaya devam ederek tepki gösterdiği görüldü.

Ardından polis çağırmak ve fiilen müdahale etmek yönünde tehditlerine devam eden patrona karşı Sınıf Tavrı üyeleri gerekli yanıtları vererek kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüler.

“İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİNİ VE ÖRGÜTLÜLÜĞÜNÜ BÜYÜTECEĞİZ”

Yaşanan saldırıya ilişkin görüşlerini aldığımız Sınıfın Tavrı üyeleri, işçi sınıfının patronlar tarafından kuşatılmışlığına dikkat çekerek bu kuşatmayı ortadan kaldıracaklarını, işçilerin asla yalnız olmadığını, Sınıf Tavrı’nın işçi sınıfının birliği ve örgütlü mücadelesi için çalışmalarını hızlandırarak sürdüreceğini vurguladılar.

Sınıf Tavrı üyeleri Alo İşçi Hattı’nın, işçi sınıfını yalnızca hak mücadelesine değil aynı zamanda örgütlü bir mücadeleye çağırdığı için patronları bu kadar rahatsız ettiğini belirterek tüm işçileri Alo İşçi Hattını aramaya, duyurmaya ve Sınıf Tavrı üyesi olarak mücadele etmeye çağırdılar.

Sınıf Tavrı, ülkenin dört bir yanında başlattığı kampanya ile işçileri hakları için mücadele etmeye çağırırken, bugün de işçi havzalarında duyuru çalışmasına devam etti.