16 isme müebbet istenen 'Kavala' iddianamesi kabul edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan, 16 isme ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen 657 sayfalık Gezi iddianamesi kabul edildi.

16 isme müebbet istenen 'Kavala' iddianamesi kabul edildi

Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında Gezi Parkı eylemlerine ilişkin yürütülen soruşturmanın iddianamesi geçtiğimiz ay tamamlanıp mahkemeye gönderilmişti. Soruşturmadan 16 ay sonra tamamlanan iddianamenin İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 657 sayfalık iddianamede, Kavala’nın yanı sıra şüpheli olarak Memet Ali Alabora, Ayşe Mücella Yapıcı, Can Dündar, Ayşe Pınar Alabora, Gökçe Yılmaz, Çiğdem Mater, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi, Mine Özerden, Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi, Şerafettin Can Atalay ve Tayfun Kahraman yer alıyor.

16 isim için “Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs” ve “Gezi olaylarını finanse etmek” suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, 746 kişi de müşteki olarak yer alıyor.

Davanın müştekileri arasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bulunuyor.