'Karnını doyuruyorsunuz, her türlü ihtiyacını karşılıyorsunuz yine de oy vermiyor'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisiyle yaptığı toplantıda 23 Haziran seçimleri için "Mideye değil artık buraya (kafasını işaret ederek) bakacağız. Karnını doyuruyorsunuz, her türlü ihtiyacını karşılıyorsunuz yine de oy vermiyor" dediği ileri sürüldü.

'Karnını doyuruyorsunuz, her türlü ihtiyacını karşılıyorsunuz yine de oy vermiyor'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 23 Haziran İstanbul seçimlerine ilişkin milletvekilleri ile yaptığı toplantıda ilginç açıklamalar yaptığı belirtildi.

Cumhuriyet‘te Emine Kaplan’ın kulislere dayandırarak yazdığı haberde, bir süredir 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun YSK’nin İstanbul seçimlerini iptal kararına yönelik eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan’ın İstanbul’da milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilatla yaptığı toplantıda, bu iki ismin kendisiyle ilgili ‘sancısı’ olduğunu söylediği kaydedildi.

Abdullah Gül’ün partinin kurucu üyesi olmadığını, Davutoğlu’nun da Gül’ün danışmanı olduğunu kaydeden Erdoğan, ‘Benimle ilgili karnında sancısı olanlar başını çıkardı ortaya’ dedi.

SULTANBEYLİ ÖRNEĞİ: O KADAR HİZMET YAPTIN NE OLDU?

23 Haziran seçiminde Kürt kökenli seçmenden oy alınabilmesi için bir şeyler yapılması gerektiğini yönündeki görüş üzerine Erdoğan, ‘Sultanbeyli’de ne kadar oy aldınız? Oysa oraya ne kadar hizmet yapıldı. Ama onlar yüzde 15 oy aldılar. Sultanbeyli’ye o kadar hizmet yaptın, Kürtler ne yaptı, o kadar oy çıktı oraya’ dedi.

İktidarları döneminde yaptıkları “hizmet”lerle ilgili örnekler veren Erdoğan’ın, ‘Mideye değil artık buraya (kafasını işaret ederek) bakacağız. Herkesin midesini doyurduk, ama neticede durum böyle. Karnını doyuruyorsunuz, her türlü ihtiyacını karşılıyorsunuz yine de oy vermiyor’ dediği belirtildi.