Karga tulumba Kuran kursuna: Çocukların hayatı hiçe sayılıyor!

Kocaeli'de kaydedilen bir fotoğraf, henüz anaokulu çağında olan çocukların düşürüldüğü durumun çok çarpıcı bir örneğini oluşturdu.

Karga tulumba Kuran kursuna: Çocukların hayatı hiçe sayılıyor!

AKP Türkiyesi ile birlikte ülkenin her yerinde pıtrak gibi çoğalan tarikat yapılanmalarının en önemli faaliyet alanlarından birisi de şüphesiz ki Kuran kursları.

Henüz okuma yazmayı dahi sökmemiş yüzbinlerce çocuk, laik eğitim sistemi izin vermemesine ve pedagojik açıdan aykırı olmasına rağmen ne yazık ki iktidarın teşviki ve telkiniyle dinci vakıf ve derneklerin açtığı Kuran kurslarına yollanıyor.

Ülkemizin karanlık gidişatından çocukların aldığı bu payla ilgili şimdiye dek Manifesto‘da birçok haber yer almıştı.

Ancak bu kez ortaya çıkan, çocukların hangi ellere teslim edildiği kadar buralara götürülürken nasıl bir muamele gördüklerinin de yakıcı bir belgesi niteliğinde.

Yer Kocaeli’nin Körfez ilçesine bağlı Hacı Osman Mahallesi. Arıza yaptığı için durmuş hafif ticari aracın bagaj kısmında adeta kurbanlık koyunlar gibi doldurulmuş, başları tülbentli, 6-8 yaşları arasında kız çocukları görünüyor. 34 plakalı araçta aynı şekilde erkek çocukların da ön kısma doldurulduğu göze çarpıyor. Başları takkeli, üstleri cübbeli ve altları şalvarlı kişiler tarafından gelişi güzel araca yerleştirilen çocukların can güvenlikleri hiçe sayılarak nereye götürüldüğü ise net olarak belli değil.

İddiaya göre ise çocuklar ilçede bulunan Kirazlıyalı Kuran Kursuna götürülüyor. Söz konusu Kuran kursunun Kocaeli İl Müftülüğünün gözetimi altında olup olmadığı ise bilinmiyor.