Karar yazarından 'çağrı': Anıtkabir'e değil türbeye gidin

Karar yazarı, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümünde Anıtkabir'e değil türbeye gidilmesini "tavsiye" etti.

Karar yazarından 'çağrı': Anıtkabir'e değil türbeye gidin

27 Aralık Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümü, TBMM, Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok kurum tarafından kutlanacak. Yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’de yoğun bir ziyaret trafiğinin yaşanması bekleniyor.

Her yıl kutlanan bu gün öncesi Ahmet Davutoğlu’na yakın AKP “küskün”lerinin buluştuğu Karar gazetesinde ise tepki çekecek bir yazı kaleme alındı.

Gazetenin yazarlarından Mehmet Doğan’ın kaleme aldığı “Ankara karşılaması!” başlıklı yazıda Anıtkabir’e değil, Hacı Bayram Veli Türbesi’ne gidilmesi çağrısı yapıldı.

Doğan’ın yazısından bazı bölümler şöyle:

“Mustafa Kemal Paşa’nın Ankara’ya neden geldiği konusunda bilinen ve çok makûl görünen açıklamalar vardır elbette. Bu açıklamalar bizzat Mustafa Kemal Paşa tarafından da yapılmış olabilir. Bu açıklamaların doğruluğunu kabul etmekle beraber, Ankara’ya gelişin o zamanki ma’şeri şuurda bunları da aşan bir yönü bulunduğunu düşünmeden edemiyoruz.

Hacı Bayram çağırdı, Padişah gönderdi!

Mustafa Kemal Paşa Ankara’ya geldiğinde ilk ne yaptığı merak edilmez mi? Hacıbayram Veli Türbesini ziyaret etti!”

***

“27 Aralık karşılama törenlerine katılanlara tutulmayacak bir tavsiyem var: Anıtkabir’e değil, Hacı Bayram Veli türbesine gidin, Mustafa Kemal Paşa da öyle yapmıştı!”