Karamollaoğlu'nu rahatsız ettik: Eygi hazine gibiydi, 'gerici' demek edep dışı...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz hafta ölen gerici Mehmed Şevket Eygi hakkında "gerici yazar öldü" diye haberler yapılmasını "edep dışı" buldu.

Karamollaoğlu'nu rahatsız ettik: Eygi hazine gibiydi, 'gerici' demek edep dışı...

Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi’nin geçtiğimiz hafta ölümü sonrası Manifesto‘nun da aralarında olduğu haber siteleri, gerici yazarın Kanlı Pazar’daki rolünü, NATO ve Özel Harp Dairesi ile ilişkisini hatırlatan haberler yayımlamıştı. Eygi’nin “hakkını” teslim eden sözkonusu haberler, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu “rahatsız” etti.

Haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken Eygi’yi anan Karamollaoğlu, “Kendisi münevver ve edep sahibi adeta Osmanlı’dan cumhuriyete miras kalan bir hazine gibi kıymetli bir şahsiyetti.” dedi.

“Cenazesine katılmak ve son vazifemizi yapmak nasip oldu.” diyen Karamollaoğlu, sözlerinin devamında ise “Fakat üzülerek belirtmek istiyorum ki birtakım medya kuruluşları sayın Mehmed Şevket Eygi Bey’e atıfta bulunurken pek de hoş olmayan ifadeler kullandılar. Haber başlıklarında ‘gerici yazar öldü’ ifadeleri edep ve insanlığa sığmayan bir habercilik anlayışı olarak görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

SP lideri, Eygi için bu tür haberler yapan gazete ve haber sitelerini “havuz medyasının bir farklı versiyonu” olmakla itham edip “Fikirleri farklı gözükse de bunlar ‘aynı yolun yolcularıdır’ gibi geliyor. ‘Bu ülkeyi kutuplaştırma ve kamplaştırma görevini ifa etmektedirler’ kanaati bizde doğuyor. Hangi inanca sahip olursa olsun, hangi fikre sahip olursa olsun ama asla insani değerlerimizi kaybetmemeliyiz.” diye “nasihat”te bulundu.

MANİFESTO’NUN NOTU

2 işçinin hayatını kaybettiği Kanlı Pazar’daki rolü dahil sola karşı mücadeleyle dolu hayatından hiçbir “pişmanlık” duymayan ve bunu açıkça dile de getiren Mehmet Şevki Eygi’yi “hazine gibi bir şahsiyet” ilan eden Karamollaoğlu’nu ait olduğu “kutup”la baş başa bırakıyor ve bir kez daha gerici Eygi için “İyi bilmezdik” diyoruz.

Eygi’nin ölümü sonrası yayınladığımız haberimiz: