Karamollaoğlu'ndan 'tövbeyi öne alın' çağrısı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Seçim sonrası gerekirse siyasi tövbe ederiz" diyen Numan Kurtulmuş üzerinden AKP'ye "İktidar mensupları tövbe etmek istiyorsa bunu seçim sonuna ertelememeliler" diye seslendi.

Karamollaoğlu'ndan 'tövbeyi öne alın' çağrısı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Balgat Eğitim Merkezi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine İstanbul’un fethinin 566. yıl dönümünü kutlayarak başlayan Karamollaoğlu, “İstanbul’un fethinin temelinde inanç, azim, ilim ve teknoloji yatmaktadır. Bugün İstanbul’un fethinin temelindeki ruha ve inanca dönmek zorundayız. Ne yazık ki ecdadımızın diktiği sanatsal ve tarihi mimariler yerini dev kulelere bırakmış bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Gündemimizin bir başka konusu ise Yassıada’nın geldiği son durum” diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Yassıada bugüne kadar ‘Demokrasinin İdamı’ ile anılıyordu. Şimdi demokrasinin idamı ile birlikte ‘Çevrenin Katledilmesi’ ile de anılacak! Ada adeta bir beton yığınına döndürülmüş durumdadır. İktidar mensupları bir dönem iman varsa imkan da vardır anlayışına sahipken şu an adeta imar varsa beton ve demir de vardır tutumu ile hareket etmektedir. Bütün yatırımları betona gömen hiçbir yeşil alan ve doğa kaygısı gütmeyen bu iktidarın Yassıada’yı bu hale getirmesi bizi pek de şaşırtmamıştır. Kelimin tam anlamıyla Yassıada’nın canına okumuşlar!”

‘İŞİ EHLİNE VERİN’ DEDİ

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un “23 Haziran’ı geçelim, ondan sonra gerekirse tövbe ederiz” ifadesine de tepki gösteren Karamollaoğlu, iktidarın “tövbe”yi seçim öncesi etmesi gerektiğini söyledi.

SP lideri “AK Partili bazı yetkililer şu tarz açıklamalarda bulundular; ‘Eksikleri hataları görüyoruz, önce 23 Haziran’ı geçelim sonra gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiğfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız…’ Bu açıklamadan anlıyoruz ki iktidar mensupları hatalarının farkındadırlar. Fakat bizim inancımızda kadim bir anlayış vardır, Peygamber Efendimiz buyuruyor ki ‘Erteleyenler helak oldu!’ İktidar mensupları tövbe etmek istiyorsa bunu seçim sonuna ertelememeliler. ‘Bu ülkeye ne yaptık ne hatalarımız var?’ diyerek şapkayı önüne koymalı ve işi ehline teslim etmelidir.” dedi.