Karamollaoğlu'ndan Abdullah Gül ve ekibi için açıklama: Arkadaşlar geç kalıyor, korkuyorum...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'dan Gül ve etrafındaki siyasilerle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Karamollaoğlu'ndan Abdullah Gül ve ekibi için açıklama: Arkadaşlar geç kalıyor, korkuyorum...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ona yakın eski AKP’li bakanların odağında olduğu yeni siyasi oluşum iddiaları çeşitli senaryolar üzerinden sürerken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Gül ve ekibini kastederek “Arkadaşlar geç kalıyorlar. Bu arkadaşlar biraz daha geciktikleri takdirde, hiç konuşamayacaklar diye korkuyorum.” dedi.

T24’ten Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu Abdullah Gül başta olmak üzere AKP’de siyaset yapan eski isimlerin Erdoğan’a karşı sesini yükseltmeyerek hata yaptığını vurgulayarak “Yani şu an, bugün AK Parti’de artık yerleri olmayan, Tayyip Bey’in yola çıktıklarındaki arkadaşları, aslında şu anda seslerini yükseltmeleri icap eder. Yapılan yanlışlara “yanlış” demeleri icap eder. Ama endişeliler. Çünkü Tayyip Bey bu gibi konularda affetmiyor. Nasıl ki ‘kriz’ kelimesini çıkardı sözlükten, ‘af’ kelimesini de çıkardı. Yok. Affetmiyor. Sen benimle beraber aynı düşüncelere sahip değilsen, “hainsin” diyorlar” dedi.

Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hain dedikleri insanın da tepesine binip, nesi varsa her şeyini ortaya dökmek istiyorlar. Bundan dolayı da korkuyorlar. Başka türlü izah edemiyorum ben. Yani bugün, hakikaten Tayyip Erdoğan’la beraber yola çıkan ve artık onun gidişatının ülkeyi iyi bir noktaya götürmeyeceğini gören arkadaşları, seslerini çıkarmıyor. Halbuki çıkarmaya ihtiyaç var. Bakın adım adım geldik. Düne kadar bunlar söylenebiliyordu. Artık söylenemiyor. Konuşamıyorlar. Yani ben bunu geçmişte söylüyordum. Yani bundan üç sene önce, ‘Ya başkan bu iş böyle gitmez’ diyenler, şimdi yeri geldi tekrar vazife aldılar. Olmaz. Siz yanlışı gördüğünüz yerde, söylemek mecburiyetindesiniz. Söylemezseniz, yarın başınıza bugün korktuğunuzdan daha büyük felaketler gelebilir, Allah saklasın. Sadece şahıslar değil, toplum böyle bir şeyle karşı karşıya.”

“HİÇ KONUŞAMAYACAKLAR”

Gelen soru üzerine Abdullah Gül’e belediye başkanlığı adaylığı teklif etmeyi düşünmediklerini belirten Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Etmezdik. Yani şık olmazdı, onun için etmezdik. Çünkü biz kendisine Cumhurbaşkanı adayı olmasını teklif ettik. Ama o zaman bir konsensüs olmadığı için, riskli olacağı için alenen çıkmadı. Arkadaşlar geç kalıyorlar. Bu arkadaşlar biraz daha geciktikleri takdirde, hiç konuşamayacaklar diye korkuyorum. Çünkü AK Parti’de yola beraber çıktılar.”

Abdullah Gül ve kendisiyle birlikte anılan eski bakanlarla ilgili uzun süredir devam eden “yeni parti” iddiaları geçtiğimiz günlerde TV5’te yaşanan bir gelişmeyle ilişkilendirilerek yeni bir boyut kazanmıştı: