Karamollaoğlu: Bugün de ABD yanlısı askerler tasfiye ediliyor

Ergenekon davasındaki beraat kararlarını değerlendiren Temel Karamollaoğlu, "Binlerce insanın mağdur edildiği de unutulmamalıdır. O gün ABD karşıtı subaylar tasfiye ediliyorsa bugün ise ABD yanlısı askerler tasfiye ediliyor" dedi.

Karamollaoğlu: Bugün de ABD yanlısı askerler tasfiye ediliyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Ergenekon davasıyla ilgili konuşurken ilginç bir iddiada bulundu.

Davayla ilgili geçmişteki tutumlarına ilişkin “Biz o dönemde ısrarla TSK’nın yıpratılmaması gerektiğini söylemiştik. Fakat ilerleyen süreçte haklı haksız denmeden birçok tutuklama ve ceza tatbik edildi.” diyen Karamollaoğlu, “Bugün gelinen nokta da, verilen yanlış kararlardan dönülmüş oldu. Fakat bu yanlış kararlar ile binlerce insanın mağdur edildiği de unutulmamalıdır.” dedi.

Karamollaoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan ihraçlara dikkat çekip “O gün ABD karşıtı subaylar tasfiye ediliyorsa bugün ise ABD yanlısı askerler tasfiye ediliyor. Elbette darbeye teşebbüs edenler cezasını çekmeli. Ama ordunun komuta kademesini ve ordu düzenini bir daha zedelemek ülkeye zarar veriyor. İşte örnekleri; askeri okullar kapatıldı, askeri hastaneler sivillere devredildi. Bunların yanında son zamanlarda çıkan askerlik kanunu da bizi endişeye sevk ediyor. Çünkü asker sayımızı azalıyor” ifadelerini kullandı.