Karagül'den 'muhalefet' uyarısı: Asıl paralel devlet şimdi başlıyor...

Yeni Şafak'ın şefi Karagül, yine AKP için 'büyük tehlikeler'den bahsettiği yazısında bu kez yeni bir 'paralel devlet" iddiasında bulundu.

Karagül'den 'muhalefet' uyarısı: Asıl paralel devlet şimdi başlıyor...

AKP’nin yayın organı Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü köşe yazısında düzen siyasetinin muhalefet kanadındaki hareketlenmeleri “kendine özgü” yorumlarıyla ele aldı.

31 Mart yerel seçimleri sonrası Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı seçimini kazanmasını “darbe” olarak nitelemesiyle hatırlanan Karagül, yazısında Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan’ın da aralarında bulunduğu siyasi aktörleri isim vermeden hedef aldı, “Bence asıl paralel devlet yapılanması şimdi başlıyor” dedi.

AKP’ye karşı muhalefetin dilinin “Türkiyeli” olma özelliğini kaybettiğini öne süren yandaş isim, muhalefetin “dışardan” ajandalara sarıldığını, böylece “normal yollardan” muhalefetin de önünü kestiklerini belirtti.

Ortada görünen muhalefet ittifakının “bir derin darbe teşkilatlanması ve örgütlenmesi” olduğunu ileri süren Karagül, bunun için “15 Temmuz darbe girişimi sonrası ikame yapılar üzerinden yeni müdahale hazırlıkları da denilebileceğini” belirtti.

Karagül’ün yazısının devamından bir bölüm şöyle:

BENCE ASIL PARALEL DEVLET YAPILANMASI YENİ BAŞLIYOR

Siyasi lider çıkarmak, siyasi parti kurmak öncelikli değil artık. Toplumun, milletin sinir uçları üzerinde denemeler yapılıyor. Toplumsal psikoloji yönetilmeye çalışılıyor. Devletin ve ülkenin esaslı meseleleri üzerinde zihinsel operasyonlar yapılıyor.

Bu da, artık muhalefet karakterinin uluslararası proje haline geldiğini, Türkiye ile ilgili olmadığını, çokuluslu karaktere büründüğünü ortaya koyuyor.

Bence asıl paralel devlet yapılanması şimdi başlıyor. Daha önce sadece FETÖ üzerinden yürütülürken şimdi çok daha geniş bir çevre üzerinden, cemaat yapılarını da aşan bir toplumsal derin “cephe” üzerinden yürütülüyor.

“PARALEL DEVLET”TEN ÖTE PARALEL TOPLUM, “TEMSİL DEĞİL, TESLİM” HESABI VAR.

İşin daha da vahimi var: Paralel devletten de öte, paralel toplum inşa edilmeye çalışılıyor. Milletin iradesi, hassasiyeti, duruşu tersine çevrilip, bugünkü “milli” duruşa karşı çok daha yaygın ve köklü bir “karşı darbe” hesabı yapılıyor.

Mesele AK Parti değildir. İş, partilerin çok ötesinde ve üstündedir. Tehlikeli tarafı da budur. Kimin iktidar olacağı değil, kimin Türkiye’yi kime ve nasıl “teslim” edeceği meselesidir. “Temsil” değil, “teslim” için hazırlık yapıyorlar.

Bunu da, kimsenin itiraz edemeyeceği, haklı ve masum görünecek bir “muhalefet” arayışı ile kamufle ediyorlar. Dolayısıyla AK Parti’nin kendini yenilemesi tartışması, bu gerçeği gizlemek, örtbas etmek içinbu kadar alevlendiriliyor.”