Karagül coştu: Fatih’ten Erdoğan’a uzanan bir siyasi genetik harekete geçmiştir

Yeni Şafak'ın şefi, "Fatih’ten Yavuz’a, Kanuni’ye, Atatürk’e, Erdoğan’a uzanan bir siyasi genetik harekete geçmiştir. Bu bir hamaset değil, tarihi gerçektir. Geçmiş de böyle yazıldı, gelecek de böyle yazılacaktır." diye yazdı.

Karagül coştu: Fatih’ten Erdoğan’a uzanan bir siyasi genetik harekete geçmiştir

Türkiye’nin Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik askeri harekata başlaması, harekatla ilgili daha önce “intihar anlamına gelse bile yapılmalı” diyen Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’ü deyim yerindeyse kendinden geçirdi.

Karagül, harekatı ele aldığı bugünkü yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın rolüne dikkat çekti, Erdoğan’ın “coğrafyanın nasibi” olarak gösterip insan üstü bir kişilik gibi anlatmaya çalıştı.

Karagül’ün yazısının “ERDOĞAN BİR NASİPTİR. ZAFER MİLLETİMİZİN OLSUN!” ara başlıklı ilgili bölümü şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan, tarih yapıcı bir öncüdür.

Siyasi tarihimizin, kimliğimizin, medeniyetimizin, hafızamızın, coğrafya bilincimizin sesidir. Bu karar kolay alınamazdı. O bu ülke için milletimiz için, coğrafyamız için bir nasiptir!

Yüzyıllardan süzülüp gelen o sözlerden sonra, yüzyılların idrakiyle adım büyük bir adım atmıştır.

Fatih’ten Yavuz’a, Kanuni’ye, Atatürk’e, Erdoğan’a uzanan bir siyasi genetik harekete geçmiştir. Bu bir hamaset değil, tarihi gerçektir. Geçmiş de böyle yazıldı, gelecek de böyle yazılacaktır.

Zafer milletimizin olsun.

Bu harekatta emeği geçen herkes özgüye mazhardır. Çünkü hepsi büyük bir tarihin yeni sayfaları olacaktır.”