Kapalıçarşı'da tarihi kitabeyi matkapla deldiler, güvenlik kamerası monte ettiler

Kapalıçarşı'nın Fesciler Kapısı'nın üstünde bulunan, 19. yüzyıla ait kitabe matkapla delinerek, üzerine güvenlik kamerası monte edildi.

Kapalıçarşı'da tarihi kitabeyi matkapla deldiler, güvenlik kamerası monte ettiler

Kapalıçarşı’nın Beyazıt’a açılan Fesciler Kapısı’nın üstünde bulunan ve 19. yüzyılda Hattat Sami Efendi tarafından yazılan tarihi kitabenin üstüne geçtiğimiz günlerde güvenlik kamerası yerleştirildi.

Tarihi kitabenin tam ortasına matkapla 3 delik açılarak monte edilen güvenlik kamerasını gören bazı kişiler, bu duruma sosyal medyadan tepki gösterdi. Bugün o güvenlik kamerasının yerinde olmadığı görülürken, kameranın tepkiler üzerine söküldüğü öğrenildi. Tarihe matkaplı tahribatta geri delikler ve kablolar kaldı.

Kapalıçarşı’da meyve ve sebze satan Sedat Demiray isimli esnaf, tepkilere yol açan güvenlik kamerasının dün akşam sökülmüş olabileceğini söyleyerek, “Duvarlara her şey takıyorlar. Delik açıyorlar, kablo döşüyorlar. Benim bildiğim güvenlik kamerası bir şeyi korumak içindir, ama bunların neyi nasıl koruduğunu ben anlamadım” dedi.

Kapalıçarşı’da daha önce de ‘Sandal Bedastanı Kapısı’na Nusret Gökçe’nin mağazasının tabelası asılmış, ancak yine tepkiler sonrası bu skandala son verilmişti.