'Kanal D görüntüleri çarpıtarak bizi rencide etti'

Özbek, "Ben Kanal D’de yayınlanan o görüntüde tanzim satışından bahsederken farklı bir şey anlatıyordum. Onlar çarpıtarak rencide etti bizi.Herkes hakaret, küfür ediyor. Öyle bir şey olmadığını söylesem de anlamıyorlar." diye konuştu.

'Kanal D görüntüleri çarpıtarak bizi rencide etti'

Kanal D Haber‘in tanzim satışlarıyla ilgili üreticilerle yaptığı röportajı keserek, ‘üretici tanzimden memnun’ haberi üretmesine, üretici Ramazan Özbek de tepki gösterdi.

Verdiği röportajın ham halini sosyal medya hesabından paylaşan Özbek, Birgün‘e konuşarak sözlerinin çarpıtıldığını anlattı. Özbek, “Ben Kanal D’de yayınlanan o görüntüde tanzim satışından bahsederken farklı bir şey anlatıyordum. Onlar çarpıtarak rencide etti bizi.Herkes hakaret, küfür ediyor. Öyle bir şey olmadığını söylesem de anlamıyorlar.” diye konuştu.

Özbek tanzim satışlarına karşı olmadığını da belirterek, “Tanzim satışlarına karşı değilim ama bu şekilde olmaya devam ederse elbette karşısında duracağız. Maliyetlerimiz yüzde 100 oranında artış gösterdi. Sebze, güneş isteyen bir şey. Biz hava koşullarıyla da mücadele ediyoruz aynı zamanda. Tanzim satışının uzaması bizi çok olumsuz etkiliyor. Şu anda tanzim satış yapmak için kooperatiflerden alınan ürünler normal paketlemeye giriyor. Çürümesin diye herhangi bir önlem alınmıyor. Doğal olarak maliyeti de düşürüyor. Ama üretici ürünü koruması için fazladan önlem almak zorunda. Ayrıca kooperatif vergi de ödemiyor fakat ben ödüyorum. Sistem yok, paketlemeden kaçamaklar var” ifadelerini kullandı.

‘Zarara satış’

Tanzim satışlarla zararına ürün satıldığını belirten Özbek “3 lira 20 kuruşa buradan zaten gittiği rakam. Nasıl oluyor da bunlar 3 liraya satılıyor? Zarara satış var şu anda. Biz de istiyoruz tüketicinin uygun ürün temin etmesini çünkü biz de tüketiciyiz. Ama bu tanzim satışları bu şekilde gerçekleşirse biz zarar görüyoruz” diye konuştu.

‘Tüccar iflas edecek’

Tanzim satışların uzun sürmesi durumunda tüccarın iflas edeceğini, üreticinin tüccara mal satamadığını anlatan Özbek “Şu an tam hasat dönemindeyiz ve bu tür uygulamalardan çok fazla zarar görüyoruz. Bu şekilde devam ederse tarım yok olacak. Şeker pancarı üretenler, hayvan bakımı yapan insanların halini görün. Zaten sesimizi duyuramıyoruz, bir de üstüne böyle yalan yanlış haberler yapılıyor. Tek umudumuz sizsiniz şu anda. Tanzim noktaları on gün, yirmi gün olsa hiçbir sorun yok. Ama bu gidişle biz yok olacağız. Tüketici mutlu olacak diye biz ağlayacağız. Şu anda da yansıdı ama hayatta kalabilmemizin sebebi komisyoncular. Minimum satabilecekleri 4 TL iken örneğin, 3 TL’den satıyorlar. Tamam, tüketicinin yanında olmak isteyebilirler ama biz ne olacağız? Dün ben mal götürüyorum tüccara, adam malın suratına dahi bakmıyor. Satamayacak biliyor çünkü. Nasıl rekabet edecek devletle. Oraya götürüp kar edemeyeceğim diye düşünüyor” ifadelerini kullandı.