Kanada Komünist Partisi'nden Kaz Dağları açıklaması

Açıklamada, "Kanada tekelleri ve Kanada emperyalizmi dünyaya, insanlara ve toprağa zarar veriyor" ifadelerine yer verildi.

Kanada Komünist Partisi'nden Kaz Dağları açıklaması

Kanada Komünist Partisi, Kaz Dağları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kanada tekelleri dünyaya ve insanlara zarar veriyor” dedi.

Kanada Komünist Partisi, Kaz Dağları’ndaki Kanadalı firmanın altın madeni arama faaliyetlerine karşı yapılan eyleme destek verdi. Partinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kanada tekelleri ve Kanada emperyalizmi dünyaya, insanlara ve toprağa zarar veriyor” ifadelerine yer verildi.

Kaz Dağları’ndaki katliamın altında Kanadalı şirket Alamos Gold imzası yer alıyor.

Altın madenine karşı dün yapılan eylemin haberi Kanada Komünist Partisi’nin Twitter hesabından “Kanada tekelleri ve Kanada emperyalizmi dünyaya, insanlara ve toprağa zarar veriyor” notuyla paylaşıldı.

Ormanların yok edilmesine, siyanüre ve suyun kirletilmesi başlıklarına da vurgu yapılan açıklamada, “Devam eden altın madeni oldukça kötü olacak. Bunun gibi endüstriyel ormansızlaştırmalar, küresel iklim değişikliğinin kötü etkilerini ve erozyonu arttırmakta, toprağa ciddi şekilde zarar veriyor. Ve hepsi Kanadalı bir maden şirketinin kârını arttırmak için” denildi.