Kamu kurumlarına ait internet sitelerinde skandal 'reklam'!

Kamu kurumlarının internet sitelerinde Sabah gazetesinin bağlantı adreslerinin yerleştirildiği tespit edildi.

Kamu kurumlarına ait internet sitelerinde skandal 'reklam'!

Kamu kuruluşlarına ait birçok internet sitesinde AKP’li yayın organı Sabah Gazetesi‘nin internet adresi bağlantı adreslerinin yerleştirildiği, böylece gazetenin internet sitesinin kazancını artıracak kritik bir işlem yapıldığı ortaya çıktı.

İddiaya göre, önce bir kamu kurumuna ait internet sitesinde bir metnin içine en çok kullanılan bir kelimeye “link” yani “bağlantı adresi” veriliyor. İnternet dilinde buna “backlink” deniyor.

Backlink, bir web sitesinin başka bir web sitesine bağlantı çıkışı olarak tanımlanıyor. Yani bir bakıma internet sitesinin arama motorlarına ve kullanıcılara tavsiye edilmesi anlamına geliyor.

Backlink kavramı SEO yani arama motorlarında ön planda görünebilmek ve buna bağlı olarak daha fazla trafik yani gelir sağlayabilmek için son derece kritik bir öneme sahip. Bu backlink’ler verildikçe sitenin değeri artmış oluyor ve bu durum arama motorlarının sıralamalarına da yansıyor.

KAMU KURUMLARINDAN SABAH’A KIYAK!

VeryansınTV‘nin haberine göre, kamu kurumlarının internet siteleri bu yöntemle ziyaretçilerini AKP’li gazeteye yönlendirdi. Kamu kurumları, internet sitelerinde bu “gizli reklam”a yer verdi.

İşte kamu kurumlarının AKP’li Sabah Gazetesi’ne yaptığı ‘kıyak’ların örnekler: