Kamil Tekerek yazdı: ANAP'laşan CHP

Nasıl ki geçmişte CHP’nin çarşaf açılımına tepki gösterenler ya da siyasal İslam’la mücadele edenler açısından bugün siyasal İslam’ın en önemli bayrağı olan türban “normalleştiyse” ve CHP lanse ettiği türbanlı adayları ile çıkış arıyorsa, Türkiye solu açısından da AKP’ye karşı mücadele adı altında ANAP’laşan CHP’nin geldiği nokta görünmez hale gelmektedir.

Kamil Tekerek yazdı: ANAP'laşan CHP

Kamil Tekerek, Türkiye siyaset skalasının toptan sağa çektiği bir düzlemde, CHP’nin bu kayıştaki rolünü ve sağa kayma serüvenini hem geçmiş hem de güncel örnekleriyle yazdı.

CHP’nin, AKP ve MHP kutuplaşması ile tablodan dışarı itilmediğini, aksine piyasacılık ve gericilik başlıklarında bu tabloya tam boy uyum gösterdiğini; ancak ‘dışarıda kalmış’ görüntüsü ile aslında sermaye düzenine en büyük hizmeti sergilediğini yazan Tekerek, CHP’nin ‘ANAP’laşma serüvenini ele alıyor.

“O yüzden bugün gündelik siyasi tartışmaları ve birbirleri ile olan laf atışmalarını bir kenara koyarak yerel seçim düzleminde CHP adaylarının umut olarak gösterilmesinin sınırı olduğunu ortaya koymamız gerekmektedir.” diyerek yaklaşan yerel seçimleri de değerlendiren Kamil Tekerek’in “ANAP’laşan CHP” yazısına buradan ulaşabilirsiniz.