Kalın'dan McGurk'a: PKK propagandası yapıyorsun

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Washington Post'a yazdığı bir makalede "Türkiye Suriye konusunda güvenilir partner değil" ifadelerini kullanan ABD’nin eski IŞİD’le Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk’e sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Kalın'dan McGurk'a: PKK propagandası yapıyorsun

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Washington Post’a yazdığı bir makalede “Türkiye Suriye konusunda güvenilir partner değil” ifadelerini kullanan ABD’nin eski IŞİD’le Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk’e sosyal medya hesabından yanıt verdi.

İbrahim Kalın Türkiye’yi suçlayan McGurk’a sosyal medya hesabı üzerinden, “Analizin hatalı. Türkiye aleyhindeki suçlamalarınız tamamen saçmalık, sadece PKK propagandasının tekrarı. Türkiye, yüz binlerce Suriyeli Arap, Kürt, Asur ve başkalarının hayatını kurtardı. PKK’ya yeni bir hayat vermek istiyorsun. Olmayacak.” yanıtını verdi.

Trump’ın Suriye’den çekilme kararına tepki göstererek istifa eden Brett McGurk, Washington Post’a yazdığı makalede “Türkiye Suriye konusunda güvenilir partner değil” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’nin Suriye’de, aralarında ‘aşırılık yanlılarının da bulunduğu muhalif gruplarına destek verdiği’ iddialarını dile getiren McGurk, bu grupların çok küçük olduğunu, bu yüzden ABD’nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) alternatif olamayacağını ifade etmişti.

Ayrıca Türkiye’nin ABD’nin büyük desteği olmadan Suriye’de tek başına hareket etme yeteneğinin olmadığını dile getiren McGurk, halihazırda Türkiye’nin desteklediği silahlı muhaliflerin, şu anda SDG’nin bulunduğu Suriye’nin kuzeydoğusuna yerleştirilmesiyle ilgili görüşmelerin yürütüldüğünü de ifade etmişti.

McGurk, “Bu tür adımların kaosa yol açacağını, aşırılığın yayılması için uygun ortamı oluşturacağını, binlerce Kürt’ü evinden edeceğini ve Suriyeli hristiyanların hayatını riske atacağını” kaleme almıştı.