Kalın'dan Bolton'a Suriye yanıtı: Kürtleri hedef almıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın 'Türkiye'nin Suriye'de operasyon yapabilmesi için Kürtleri koruyacağına dair güvence vermesi gerektiğine' yönelik açıklamalarına cevap verdi.

Kalın'dan Bolton'a Suriye yanıtı: Kürtleri hedef almıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın ‘Türkiye’nin Suriye’de operasyon yapabilmesi için Kürtleri koruyacağına dair güvence vermesi gerektiğine’ yönelik açıklamalarına cevap verdi. Kalın, ”Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Bolton’ın Kürtlerin korunmasına ilişkin anlaşma sağlanmadan ülkesinin Suriye’den çekilmeyeceğine dair açıklamalarına “Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye’nin hedefi DEAŞ ve PKK/PYD/YPG terör örgütleridir.” sözleriyle yanıt verdi.

İbrahim Kalın konuya ilişkin şu sözlere yer verdi:

“Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye’nin hedefi DEAŞ ve PKK/PYD/YPG terör örgütleridir. Bir terör örgütünün Kürtleri temsil ettiğini ileri sürmek, her şeyden önce Kürt kardeşlerimize saygısızlıktır. Türkiye’nin PKK ve Suriye uzantılarına yönelik mücadelesinin bir amacı da Kürtleri bu terör örgütünün zulmünden ve baskısından kurtarmaktır. Türkiye, Suriyeli kardeşleri arasında hiçbir dini, etnik ve mezhebi ayrım yapmadan savaşın sona ermesi, güvenliğin sağlanması ve siyasi geçiş sürecinin uygulanması için çabalarına kararlılıkla devam edecektir.”

İsrail ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Türkiye’nin Washington’la tam işbirliği yapmadığı sürece, Suriye’de herhangi bir askeri operasyonda bulunmasına onay vermeyeceklerini ifade etmiş, Türkiye’nin Kürtleri korumak için güvence vermesi durumunda ABD’nin güçlerini Suriye’den çekeceği sözlerine yer vermişti.