Kalın ve Jeffrey görüşmesi sonrası açıklama

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın arasında Suriye konulu bir toplantı gerçekleşti.

Kalın ve Jeffrey görüşmesi sonrası açıklama

Saray’da yapılan görüşmenin ardından yazılı açıklama yapıldı. Kalın-Jeffrey görüşmesinde, Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölge’nin tesisi ile Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Kalın ve Jeffrey başkanlığında gerçekleşen heyetler arası görüşmede Fırat’ın doğusunda ‘güvenli bölge’ tesisi ile IŞİD, PKK/YPG/PYD dâhil tüm terör unsurlarına karşı mücadele başta olmak üzere Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler ele alındı. Türkiye’nin ulusal güvenlik önceliklerinin açık bir şekilde vurgulandığı toplantıda; Suriye’nin genelinde terörle mücadele, Münbiç Yol Haritası, anayasa komisyonu, Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde siyasi çözüme ulaşılması konuları görüşüldü. Güvenli bölgenin kurulmasının, ancak Türkiye’nin beklentilerini karşılayacak bir plan ile mümkün olduğu ifade edildi. Suriye konusunda iş birliğinin güven ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda sürdürülmesinin önemine vurgu yapıldı.”