Kahramanmaraş'ta İlçe Milli Eğitim Müdürüne ceza veren Vali Yardımcısı görevden uzaklaştırıldı

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mustafa Mahir Turan’ın Portekiz’de görevde olduğu sırada ilçe sınav komisyonunda varmış gibi görünerek, komisyondan çalıştığı için yaklaşık 400 liralık bir ödenek aldığı ortaya çıkmıştı

Kahramanmaraş'ta İlçe Milli Eğitim Müdürüne ceza veren Vali Yardımcısı görevden uzaklaştırıldı

Kahramanmaraş Valiliği’nde Vali Yardımcılığı vekaleti ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçici olarak bakan Mesut Taner Genç, 5 Temmuz 2019 günü başkanlık ettiği Milli Eğitim Disiplin Kurulunda; hakkında İl Maarif müfettişlerince disiplin soruşturması yürütülen Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mustafa Mahir Turan (Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan’ın Abisi) hakkında, işlediği iddia edilen suçlar hakkında “kademe ilerlemesinin durdurulması” cezasını teklif etti.

Turan’ın Portekiz’de görevde olduğu sırada ilçe sınav komisyonunda varmış gibi görünerek, komisyondan çalıştığı için yaklaşık 400 liralık bir ödenek aldığı ortaya çıkmıştı.

Mahir Turan’ın komisyonda yer almayan öğretmenleri varmış gibi göstererek onların da ücret almasını sağladığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Turan’ın ayrıca bazı okul müdürlerine belli okullara başvurmamaları için baskı yaparak söz konusu okullara kendi adamlarını tayin ettirmeye çalıştığı iddiaları ile soruşturma açılmış, Milli Eğitim Müfettişleri de Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile cezalandırılmasını uygun buldu. Ancak Mesut Taner Genç’in Vali Yardımcısı sıfatıyla başkanlık ettiği Milli Eğitim İl Disiplin Kurulu bu cezayı “Aylıktan Kesme” olarak onayladı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası İçişleri Bakanlığı bir yazılı talimatla Mesut Taner Genç’i görevden uzaklaştırdı.

Genç sosyal medya hesabından şu paylaşımları yapmıştı:

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI YÜZÜNDEN AÇIĞA ALINMIŞTI

Mesut Taner Genç, Samsun Vali Yardımcısı iken 2013 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bütün milliyetçilikleri ayaklarımın altına alıyorum” sözlerine sosyal medyada tepki göstermiş ve “Milliyetçiliği ayaklar altına alanlar, ayaklar altındadır” sözü sonrası açığa alınmıştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Kahramanmaraş Valiliği şu açıklamayı yaptı: Kahramanmaraş Valiliği’nde Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Mesut Taner Genç’in bir kamu personeline verdiği ceza nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı ve hakkında soruşturma açıldığı iddiası bazı basın yayın organlarında yer almıştır. Söz konusu iddia hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen Hukuk Müşavirinin soruşturma ve görevden uzaklaştırma nedeni; Sosyal medyada yayınladığı, devlet memurluğu sıfatıyla hiçbir şekilde bağdaşmayan ve suç olduğu değerlendirilen konulara ilişkindir.