Kaftancıoğlu'ndan Murat Boz'un seçim bağışına ilişkin açıklama

Bir dönem AKP'ye destek veren şarkıcı Murat Boz'un Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasına 100 bin TL bağışladığı iddia edilmişti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bu iddiayı doğruladı.

Kaftancıoğlu'ndan Murat Boz'un seçim bağışına ilişkin açıklama

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şarkıcı Murat Boz’un, Ekrem İmamoğlu için CHP’ye bağış yaptığı haberlerini doğruladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerine yönelik iptal kararının ardından CHP, Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla bir bağış kampanyası başlatmıştı.

Kampanya kapsamında şarkıcı Murat Boz’un CHP’ye 100 bin TL’lik bağış yaptığını iddia edilmişti.

Sözcü’den Özlem Gürses’in haberine göre, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Murat Boz’un İmamoğlu’na bağış yaptığı haberini doğruladı.

Kaftancıoğlu, Boz’un bağışının neden açıklandığı ile ilgili soruya, “Murat Boz’un kendi onayı ile paylaşıldı o bilgi. Hep de böyle olacak” yanıtını verdi.

Kaftancıoğlu ayrıca, “İlk gün 5 milyon TL gibi bir rakam toplandı. Kampanya bittiğinde şeffaf bir süreç olarak yöneteceğiz” dedi.

100 BİN TL’LİK BAĞIŞ

Boz’un partiye 100 bin TL’lik bağış yaptığı iddialarının ardından yasalar gereği, bir kişinin bir siyasi partiye 1 yıl içinde en fazla 54 bin 566 TL bağışlayabildiği tartışmaları ortaya çıkmıştı.

CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada bu tartışmayla ilgili “O ünlü sanatçımıza, 100 bin TL’yi iade ettik. 54 bin 566 lirayı tekrar yatırdı, geri kalanı ise annesi adına bağışladı” demişti.