Kaftancıoğlu'ndan 'aktrol' Bahaddin Yetkin açıklaması: Ufak bir yol kazası

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İSBAK AŞ'ye atanan ancak tepkilerin ardından istifa etmek zorunda kalan Bahaddin Yetkin'e ilişkin açıklamada bulundu.

Kaftancıoğlu'ndan 'aktrol' Bahaddin Yetkin açıklaması: Ufak bir yol kazası

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.’ye (İSBAK) atadığı Bahaddin Yetkin’in AKP’den vekil adayı ve MÜSİAD üyesi olduğu, geçmişte Haziran Direnişi’ne katılanlara hakaret ettiği ve ‘Aktrol’ olarak tabir edilen yandaş ve gericilerin birçok kampanyasına destek olduğu ortaya çıkmış, kendisine yönelik tepkiler nedeniyle Yetkin istifa etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Bahaddin Yetkin’in İSBAK’ta İmamoğlu tarafından görevlendirilmesi ve sonrasında yaşanan süreci Independent Türkçe’den Can Bursalı‘ya değerlendirdi.

‘HATALAR OLABİLİR’

Konuyla ilgili çok detaylı bir açıklama yapmak istemediğine değinen Kaftancıoğlu, Bahaddin Yetkin’in İBB’de görevlendirilmesini “Ufak bir yol kazası oldu” ifadeleriyle değerlendirdi. Kaftancıoğlu, şu ifadeleri de kullandı:

“16 milyon İstanbullu bize inanmaya, güvenmeye devam etsin. Ufak bir yol kazası oldu. Elbette hatalar olabilir ancak önemli olan bu hataları görüp, hızlıca düzeltmektir.”

Bahaddin Yetkin, özellikle sosyal medyadaki tepkilerin ardından 9 Ağustos’ta Twitter’daki paylaşımıyla istifa ettiğini duyurmuştu. Yetkin, “Gördüğüm lüzum üzerine İSBAK AŞ’deki görevimden istifa ettim. Mevlam hayırlara vesile etsin” demişti.

Bahaddin Yetkin, istifasının ardından, tepki çeken paylaşımlarına ilişkin ”Açık söyleyeyim, ben hiçbir zaman fikirlerimden dolayı pişman değilim. Fikrimi değiştirmiş olsam da değiştirdim derim.” açıklamasında bulunmuştu.