Kaftancıoğlu'na verilen ceza sonrası Hilal Kaplan'ın o paylaşımları unutuluyor mu?

Kaftancıoğlu'nun 7 yıl önceki tweetler üzerinden Pelikan çetesinin yaptığı suçlamalarla hapis cezası verilmesi sonrası, Pelikan ekibinin yöneticilerinden Hilal Kaplan'ın da aynı dönem attığı benzer tweetlerden ceza alıp almayacağı merak konusu oldu.

Kaftancıoğlu'na verilen ceza sonrası Hilal Kaplan'ın o paylaşımları unutuluyor mu?

Canan Kaftancıoğlu’na 7 yıl önce attığı tweetler üzerinden 9 yıl hapis cezası verilmişti. Kaftancıoğlu’na verilen cezayla  Pek çok operasyonun ve İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin sorumlusu olan Pelikan ekibinin özellikle ‘çözüm süreci’nde attığı tweetler tekrar gündem oldu.

TSK’ya dönük, Kaftancıoğlu’nun paylaşımlarında kullandığı ifadelerden çok daha sert ifadelerin kullanıldığı bu paylaşımlara dönük bir cezanın verilip verilmeyeceği sosyal medyada tartışma konusu oldu. AKP iktidarının operasyon ekibi Pelikan’a dönük bir operasyonun olmayacağı ifade edilirken, ‘adalet’te uygulanan çifte standart sorgulandı.

Pelikan ekibinin yöneticilerinden Hilal Kaplan’ın tweetleri ise tartışmanın odağına yerleşti. Eski FETÖ’cü olduğu iddia edilen Kaplan’ın TSK’ya saldıran, FETÖ’yü öven ve Ermeni Soykırımı tezini savunan tweetleri de gündeme yerleşti. İşte o tweetler:

hilal kaplan TSK

Hilal Kaplan Ermeni Soykırımı

Hilal Kaplan FETÖ