Kaftancıoğlu’na sosyal medya davası

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 6 yıl önce yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle açılan davada hakim karşısına çıkacak.

Kaftancıoğlu’na sosyal medya davası

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama”, “halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek” ve “terör örgütü propagandası” yapmak suçlarından 37. Ağır Ceza Mahkmesi’nde 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

6 yıl önce yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle açılan davada 28 Haziran Cuma günü hakim karşısına çıkacak Kaftancıoğlu hakkında hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ‘FETÖ’ arasındaki ilişkiye dair attığı “Koskoca Türkiye’yi ilkokul mezunu bir şizofren meczuba yönettirdin” tweeti de Cumhurbaşkanına hakaret olarak kabul ediliyor.

BAKAN SOYLUNUN HEDEF GÖSTERMESİNİN ARDINDAN SORUŞTURMA AÇILDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Berkin Elvan’ın polis tarafından öldürülmesi, Gezi Parkı direnişi, AKP’li bakanlara yönelik yolsuzluk operasyonu gibi toplumsal muhalefetin tepkisini çeken gelişmelerle ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımları ilk olarak 31 Mart seçimleri sürecininde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermesinin ardından yargının gündemine girdi.

Kaftancıoğlu hakkında 17 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, Kaftancıoğlu’nun avukatları delil olarak gösterilen sosyal medya paylaşımları arasında bilgisayar ortamında üretilmiş sahte tweetler de bulunuyor.