'Kaftancıoğlu' yazısı yayınlanmadı: Yeni Şafak'ta bir ayrılık daha...

Yeni Şafak'ta Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasını eleştirdiği köşe yazısı yayınlanmayan yazar Özlem Albayrak, gazeteden ayrıldığını açıkladı.

'Kaftancıoğlu' yazısı yayınlanmadı: Yeni Şafak'ta bir ayrılık daha...

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak gazetesinde bir yazarla daha, gazetenin yayın politikasıyla arada oluşan açı nedeniyle yollar ayrıldı.

Gazetenin yazarlarından Özlem Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Dün gazeteye gönderdiğim ekteki yazı yayınlanmadı. Bu, gazetenin yayın politikası ve benim görüşlerimin çelişmesiyle başlayan sorunların son halkasıydı. Bu şartlarda devam etme imkanı kalmadığından yazılarıma son veriyor, Yeni Şafak’la yolumu ayırıyorum. Duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Gazete yönetimi tarafından yayımlanmayan “Canan Kaftancıoğlu kararı” başlıklı yazısında Albayrak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezasını eleştiriyor.

Özlem Albayrak, geçtiğimiz ay Saadet Partisi’nin kanalı TV5’e konuk olmuş ve AKP’nin son dönemdeki politikalarına yönelik sert eleştiriler getirmişti. Albayrak’ın bu çıkışı sonrası Yeni Şafak’ta yazmaya devam edip etmeyeceği merak konusuydu.

Bugünkü ayrılık kararıyla ayrıca, AKP’den kopan Davutoğlu, Gül ve Babacan öncülüğündeki “muhalif” hareketin medyadaki yansımalarından biri daha görülmüş oldu.

Yeni Şafak’ta daha önce de Kemal Öztürk seçim sürecinde benzer bir sansürle karşılaşması üzerine gazeteyle yollarını ayırmıştı.