Kaftancıoğlu: İktidarın dış politika sorunlarını iç politikaya malzeme yapması kabul edilemez

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaftancıoğlu: İktidarın dış politika sorunlarını iç politikaya malzeme yapması kabul edilemez

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı 10 Ekim Katliamı’na ilişkin açıklamada, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik düzenlediği operasyona da değinerek ”Yanlışta ısrar eden iktidar, tam da 10 Ekim’in yıl dönümünde iç güvenliğimize yönelik kendi elleriyle yarattıkları tehdit unsurlarına karşı jandarmalık yapma sözü vererek ülkemizi bir kez daha tehlikeli bir sürecin içine çekmiş durumda” ifadelerine yer verdi.

Kaftancıoğlu, ”Bugün 10 Ekim, Ve yaralarımız kanıyor hala” başlığıyla yayımladığı açıklamada ”4 yıl önce bugün, siyasi iktidarın hamasetten beslenen yanlış dış politika tercihleri ülkemizi nerde ne zaman bombaların patlayacağını bilmediğimiz ve güvensizlik cehennemi içine sokmuştu.” dedi.

10 Ekim’in yıldönümünde iktidarın ülkeyi bir kez daha tehlikeli bir durumun içine çektiğini söyleyen Kaftacıoğlu, ”Hiçbir terör örgütünün ülkemize yönelik içeriden ve dışarıdan tehdit oluşturması kabul edilemez. Ancak bugüne kadar Suriye ve terör konularında yapılan uyarıları dikkate almayan, Türkiye’yi emperyalizmin maşası ve şamar oğlanı durumuna düşüren iktidarın dış politikayla ilgili sorunlarımızı iç politikaya malzeme yapması da kabul edilemez” ifadelerinde bulundu.

Kaftancıoğlu ayrıca, ”Bugün sınırlarımızın dışında bulunan askerlerimizin ve sivillerin kılına zarar gelmeden bu sürecin tamamlanması için gelişen süreçleri akılcı değerlendirmek ülkesinin çıkarlarını düşünen herkesin boynunun borcudur. Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz.” sözlerine yer verdi.

Kaftancıoğlu’nun açıklaması şöyle: