Kaftancıoğlu davası ertelendi

CHP’li Kaftancıoğlu sosyal medya paylaşımları ve sahte tweetler gerekçe gösterilerek açılan davada bugün hakim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu, 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Dava 18 Temmuz'a ertelendi.

Kaftancıoğlu davası ertelendi

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun yargılandığı dava, İstanbul Adliyesi’nde bugün başladı.

Kaftancıoğlu duruşmasına sadece avukatlar, milletvekilleri ve sarı basın kartı sahipleri alınıyor. Çok sayıda avukat salonun dışında kaldı.

Kaftancıoğlu’na savunma için ek süre verilmedi. Reddi hâkim talebine ilişkin karar verilmeden duruşmaya devam edildiği için mahkeme salonunda tartışma çıktı. Kaftancıoğlu’nun savunmasını avukat Fikret İlkiz yapıyor. Hâkimin, avukatların duruşma düzenini bozduğunu iddia ederek salondan çıkarılacaklarını söylemesi salonda gülüşmelere sebep oldu.

Söz almadan konuştuğu gerekçesi ile avukat Ömer Kavili salondan çıkarıldı. Kavili’ye CHP’li Muharrem Erkek de eşlik etti. Salondan çıkan Kavili,  “Sanık Ömer diyor, içine doğdu herhalde” ifadesini kullandı.

Karşı tarafın avukatı, Kaftancıoğlu’nun tweetlerine ilişkin açıklama yaptığını fikrinin değişmediğini söylediğini vurguladı. Avukat, reddi hakim talebinin reddedilmesini istedi.

Savunma avukatı, “Müşteki makamı iddia makamının yerine geçmiştir, katılma talebi konusunda neden bizim görüşümüzü almadınız? Usul olarak hatadır, kanun nezdinde yok hükmündedir” dedi.

Mahkeme, duruşmayı 18 Temmuz’a erteledi.