Kadir Mısıroğlu: Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "sevgili" hocası, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ziyaret ettiği şeriatçı Kadir Mısıroğlu, ""Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın ben razıyım" dedi.

Kadir Mısıroğlu: Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın

Cumhuriyet, laiklik ve Atatürk düşmanı “tarihçi” Kadir Mısıroğlu, son konuşmasında şeriat özlemini bir üst düzeye daha çıkararak “Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın ben razıyım” dedi.

Mısıroğlu, düzenli olarak yaptığı cumartesi sohbetlerinin geçtiğimiz haftaki ayağında, 24 Haziran seçimlerinde bir televizyon kanalında, sokak röportajına katılanların AKP’ye “yol ve köprü yaptığı için oy verdiklerini söylediği”ni hatırlatıp “Demiyor ki dindar olduğu için rey verdim.” dedi.

“Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın ben razıyım.” diyen Mısıroğlu, “Kafir olarak ölmek başka, zulüm altında mümin olarak ölmek başka şeydir. Onun için, İslam gelsin. Diyorlar ki, ‘Batar Türkiye…’ Tamam batacağını kabul etsem bile ben razıyım. Siz razı olmayın. Müslümanların, İslam’a en yakın kimi görüyorsa ona oy vermeleri vaciptir.” ifadelerini kullandı.

“OY VERMEZSENİZ DİNSİZLERE GİDER”

Muhafazakar kesimin sandığa gitmemesinin ahmaklık olacağını ifade eden Mısıroğlu, şöyle konuştu:

“Müslümanlar sandığa gitmedi diyelim. Böyle düşünenler var. Bu ahmaklık olur. Sandığa rey atanların reyi ile bir hükümet teşekkül eder. Bu atılan reylerin çoğu da Halk Partisi gibi dinsizlerin olduğu için onlar iktidar olur. Bu mu daha iyi, yoksa biraz İslam’a meyil edeni tutup da neticeye bir adım daha yaklaşmak mı iyi?”

Şeriatçı “tarihçi” sohbetinde, Türkiye’ye şeriatın tam anlamıyla gelmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.