VİDEO | Kadir Mısıroğlu bu camiide yaşıyor: 'Keşke savaşı kaybetseydik, Osmanlı'yı yeniden kurardık...'

Gaziantep’te İyinacar Cami imamı bayram hutbesinde Kurtuluş Savaşı döneminde kazanılan zaferlere kin kustu, saltanat ve hilafet özlemini dile getirdi.

VİDEO | Kadir Mısıroğlu bu camiide yaşıyor: 'Keşke savaşı kaybetseydik, Osmanlı'yı yeniden kurardık...'

Cumhuriyet, laiklik ve Atatürk düşmanı “tarihçi” Kadir Mısıroğlu geçtiğimiz ay tedavi gördüğü hastanede ölmüştü. Ancak Mısıroğlu’nun şeriat, saltanat ve hilafet sevdalısı zihniyetinin yaşamaya devam ettiğini gösteren skandal bir olay kayıtlara geçti.

Osmanlı sevdalısı, Kurtuluş Savaşı dönemine yönelik nefret içerikli sözler Gaziantep’ten geldi. Kent merkezindeki Şahinbey ilçesinde bulunan İyinacar Camii’nde verilen hutbede imam, “Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. 1.İnönü’de şöyle zafer kazandılar, 2.İnönü’de şöyle zafer kazandılar. Sakarya’da şöyle zafer kazandılar. Şöyle kahramanlık yapılmış, böyle kahramanlık yapılmış. Yunanlıları denize döktüler. Nerede döktüler. Hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı’yı daha sonra yeniden kurabilirdik” ifadelerini kullandı.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Gazintep Valiliği bir açıklama yaparak Cumhuriyet düşmanı imamm hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Açıklamada “İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camisinde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yeralan haberler üzerine soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

AÇIĞA ALINDI

Valilik, bayram namazı öncesi vaazda sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan İyinacar Camii imamının açığa alındığını duyurdu.