Kadın Milli Futbol Takımı kaptanı Didem Karagenç: Görmezden gelinmek çok can sıkıcı, unutulmuş durumdayız

Beşiktaş ve Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı'nın kaptanı Didem Karagenç, kadın futbolcuların yaşadığı zorlukları anlattı. Karagenç, "Görmezden gelinmek çok moral bozucu, neredeyse unutulmuş durumdayız. Biz Şampiyonlar Ligi’ne katıldık, Türkiye’yi Avrupa’da temsil ediyoruz ancak bu hiçbir şekilde gösterilmiyor. Kendinizi değersiz hissediyorsunuz. Ne yaparsak yapalım kulak asılmıyor" ifadelerini kullandı.

Kadın Milli Futbol Takımı kaptanı Didem Karagenç: Görmezden gelinmek çok can sıkıcı, unutulmuş durumdayız

Beşiktaş ve Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı’nın kaptanı Didem Karagenç, kadın futbolcuların yaşadıkları zorlukları BBC’deki “Sportshour” (spor saati) isimli radyo programında anlattı. Karagenç, “Ben bir futbolcuyum ancak sadece futbolculuktan elde ettiğim maaş ile geçinmem mümkün değil. Başka bir işte çalışmak zorundayım. Ben de antrenörlük yapıyorum ve aynı zamanda TFF’de analist olarak çalışıyorum. Bu sayede kadın futbolculara ve gelecek kuşaklara futbolun temel bilgilerini aktarabiliyorum. Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı’nda da hem analist hem de antrenör olarak görev yapıyorum, aynı zamanda Beşiktaş ve Milli Takım’ın kaptanıyım. Bunların yanında spor yönetimi üzerine yüksek lisans yapıyorum” diye konuştu.

“GÖRMEZDEN GELİNMEK ÇOK CAN SIKICI”

Karagenç, “Görmezden gelinmek çok moral bozucu, neredeyse unutulmuş durumdayız. Televizyonu açtığınızda erkeklerin maçlarını her yerde görebiliyorsunuz. Biz Şampiyonlar Ligi’ne katıldık, Türkiye’yi Avrupa’da temsil ediyoruz ancak bu hiçbir şekilde gösterilmiyor. Kendinizi değersiz hissediyorsunuz. Ne yaparsak yapalım kulak asılmıyor.

“Benim bir idolüm veya kahramanım diyebileceğim bir kadın futbolcu olmadı. Umarım gelecek kuşakta kızların kahraman olarak bakabileceği kadın futbolcular olacak. Ve umarım ben de kızların ileride futbola başlarken ilham alabileceği bir oyuncu olabilirim” dedi.

“ERKEKLER FUTBOL OYNADIĞIMIZA İNANMIYOR”

Bir taksi şoförü ile girdiği bir diyaloğu da aktaran Karagenç, “Erkekler hala futbol oynadığımıza inanamıyor. Bir gün taksiye bindim, taksici bana “Spor mu yapıyorsun” dedi, “Evet” dedim ve daha sonra futbolcu olduğumu söyledim. İnanmadı, bir şartla bana inanacağını söyledi ve ofsayt kuralını sordu, anlatabilince inandı”diye konuştu.