Kadıköy'de kayyım eylemine polis saldırısı

Kadıköy'de meslek örgütleri ve sendikalar tarafından düzenlenen kayyım eyleminin ardından Caferağa'da basın açıklaması yapmak isteyen bir gruba polis saldırdı.

Kadıköy'de kayyım eylemine polis saldırısı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından Kadıköy’de düzenlenen kayyım eyleminin ardından Caferağa’da basın açıklaması yapmak isteyen bir gruba polis saldırısı gerçekleştirildi.

T24′te yer alan habere göre, Caferağa’da açıklama yapmak isteyen gruba saldıran polis, plastik mermi ve biber gazı kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Polis saldırısında gözaltına alınanların olduğu aktarıldı.

DİSK, KESK, TMMOB VE TTB’DEN KAYYIM PROTESTOSU

İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li Van, Diyarbakır ve Mardin belediyelerine kayyım atanmasına karşı meslek örgütler ve sendikalar tarafından Kadıköy’de eylem düzenlendi.

Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri ‘Birlikte kazandık, birlikte savuncağız, kayyımlar gidecek’ duyurusuyla düzenlenen eylemde yapılan basın açıklaması yaptı.

Açıklamada “Halk iradesi bir darbe girişimiyle karşı karşıyadır” denilerek ”Ülkemizde halkın iradesine karşı bir darbe süreci işlemektedir” denilirken, “Halkın iradesini kayyumlara teslim etmemek sadece üç kentin değil hepimizin meselesidir. Kayyumların gitmesi, halkın iradesinin kayıtsız şartsız tanınması için tüm demokrasi güçlerini mücadeleye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.