Kadıköy Belediyesi'nde TİS tıkandı, işçiler grev ilanı astı

Kadıköy Belediyesi'yle yapılan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine işçiler iş yerine grev kararı astı.

Kadıköy Belediyesi'nde TİS tıkandı, işçiler grev ilanı astı

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube ile Kadıköy Belediyesi arasında TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün Kadıköy Belediyesi iş yerlerine grev kararı asıldı.

Grev kararını asıldıktan sonra yapılan açıklamada, TİS ne kadar anayasal haksa grevin de o kadar hak olduğu belirtilirken TİS görüşmelerinde 6 ayın geride bırakıldığı hatırlatıldı.

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan tarafından okunan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Hakkımız olan asgari ücret farkının verilmesini istediğimiz için buradayız. Belediye çalışma saatlerinin eşitlenmesi adına yüzde 65 işçinin çalıştığı gibi bizler de haftalık 40 saat çalışmak istediğimiz için buradayız. Uygun bir yemek ücreti almak için buradayız. İnsan onuruna yakışır çalışma şartları ve ücret talebi için bir araya geldik ve grev kararımızı asıyoruz. Umuyoruz ki, 28 Mayıs’ta greve çıkmadan önce karşılıklı anlayışla belediye yönetimiyle TİS bağıtlanarak hepimiz için iyi bir sonuca ulaşabiliriz.”